Fethiye'de turizm hareketleri açısından uygunsuz olarak değerlendirilen Karagözler Mahallesi'ndeki yat çekek ve bakım yerlerinin Yanıklar Köyü sınırındaki Karaot'a taşınması ile ilgili bekleyiş devam ediyor.
12 yıldır gündemde olan yat çekek ve bakım yerlerinin Yanıklar Köyü sınırındaki Karaot'a taşınması konusunun çözülmesi halinde sektörün altın çağının başlayacağı ve hızla gelişme kaydedileceği belirtiliyor.
Karagözler Mahallesi'nde fiziki şartları uygun olmayan alanda dağınık vaziyette faaliyet gösteren yat çekek ve bakım yeri ile ilgili sorunlar bir kez daha gündeme geldi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan'ın hafta sonunda üye ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiği yat çekek ve bakım yerinin çamurlar içerisinde bulunması dikkat çekti. Fethiye'nin güzide otelleri ve koylarının güzergahı üzerinde bulunan; görüntü ve çevre kirliliği yarattığı şikayetlerine konu olan yat çekek ve bakım yeri ile ilgili en büyük şikayet ise burada faaliyet gösteren işletmecilerden geldi.
FTSO Başkanı Akif Arıcan'ın ziyaret ettiği Karagözler Mahallesi'ndeki yat çekek ve bakım yerindeki işletmeciler ortak bir yakınma içerisindeydiler. İşletmeciler; "Sektör aslında Fethiye'de iyi. Yat imalatı yapan 4 firma var. Türkiye'de üretimimiz kalitesiyle konuşuluyor. Ancak bir yatırımcıyı buraya getirip ağırlamak demek, bu fiziki şartlar dolayısıyla projeyi kaybetmek demek oluyor. Yer sıkıntısı yaşıyoruz. 12 yıldır taşınacağı sözkonusu olan yere yatırım yapamıyoruz. Kalıcı olmadığından altyapısız alanda çamurun içerisinde derme çatma mekanlarda çalışıyoruz. Burası Karaot'a taşınmazsa sektörün gelişmesi, kalıcı bir şey yapılması ve Bodrum'daki gibi marka haline gelmemiz imkansızdır. Temennimiz en kısa zamanda Yanıklar Köyü sınırındaki Karaot'a taşınmamızdır. Bu olursa buradaki turizmcilerden daha çok biz rahat edeceğiz. Buranın turizme olumsuz etkisi de ortadan kaldırılacaktır. Odalar, sektör temsilcileri ve yetkililer yıllardır yoğun çaba gösteriyorlar. Ama Bakanlıklardan, Ankara'dan beklenen adım atılmıyor. Artık yeter diyoruz. 2013 yılı bizim için milat olsun istiyoruz" şeklinde yaşadıkları sıkıntıları özetlediler.
(MY-MB-İK)

09.01.2013 13:04:55 TSI

Editör: Wan Haber