Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan "Aile Eğitim Kurslarını" başarı ile bitiren anneler sertifikalarını aldı.
Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2012-2013 eğitim dönemi başında başlatılan "Aile Eğitim kurslarını" başarı ile bitiren annelerin sertifikaları törenle verilirken kursu başarı ile bitirerek belgeyi alma hak kazanan annelerin artık her birisinin sertifikalı anne oldukları bildirildi.
Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çatalarık Mahallesi Sosyal Tesislerinde 1, Patlangıç Ortaokulunda 2, Vali Recai Güreli ortaokulunda 1, Cumhuriyet İlkokulunda 1 ve Merkezde de 3 olmak üzere toplam 8 ayrı gurupta açılan Aile Eğitimi kurslarını başarılı bir şekilde tamamlayarak Sertifika almaya hak kazanan annelere sertifikaları Fethiye Körfezi manzarasındaki Nayla Restotrant'ta düzenlenen kahvaltılı toplantıda sunuldu. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Şube Müdürleri Tacettin Aldemir, Akif Usta, Timur Fidan ve Esma Çelik'in yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu'nun sertifika sunduğu etkinlikte anneler adına Seçil Demir konuşma yaparken Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin'de aile eğitimi konusunda birer konuşma yaptılar. Düzenlenen sertifika töreninde konuşan Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu "Anne ve babalarımız çocuklarımızın eğitimi ile ilgili olarak çok fazla eğitim almadan anne ve babalık hayatına başlıyorlar. Bu anlamda bu açtığımız kurslarımız çok önemli" dedi.
Koftu "Fethiye'de halk eğitim merkezi Müdürlüğü olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci döneminde açmış olduğumuz Aile Eğitimlerini tamamlamış bulunmaktayız. Aile eğitiminde anne ve babaların çocuğun etkili iletişim, kendini çocuğuna ifade etme yöntemlerini öğreterek anne-babalık becerilerinin geliştirilmesi ve böylece ailelerin güçlendirilmesi yönüyle çocuğunuzun var olan potansiyelini kullanma amacıyla bu eğitimler verilmektedir diyerek. Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak uzun yıllardan buyana Fethiye'de Aile eğitim programlarını düzenlemekteyiz. 1993 yılından buyana Milli Eğitim Bakanlığı ilk olarak AÇEP (Anne Çocuk Eğitim Programı) daha sonra ise Aile Eğitim Programı adı altında bu eğitim programlarını düzenlemektedir. Bizler Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl Aile eğitim kurslarımız kapsamında 8 ayrı gurupta kurs açtık ve bu kurslarımıza katılan 172 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandılar. Bu kurslarımız 210 saatlik bir kurs ve 14 hafta devam eden bir kurstur. Aile eğitim kurslarımız 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş ve 11-18 yaş guruplarından oluşmaktadır. Anne ve babalarımız çocuklarımızın eğitimi ile ilgili olarak çok fazla eğitim almadan anne ve babalık hayatına başlıyorlar. Burada en önemli şey ailelerin çocuklarına değer vererek bu eğitime başlamaları ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için çok önemlidir. Ülkemizin geleceğinde görev alacak olan sağlıklı, mutlu ve idealist gençler yetiştirilmesinde evdeki işlerini bırakarak çocuklarının eğitimi amacıyla bu kurslara katılan annelere ve onlara bu fırsatı tanıyan eşlerine teşekkür ediyorum" dedi.
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ise konuşmasında "Türk Milli Eğitiminin amaçlarının en önemlisi çocuklarını hayata hazırlamak, vatanını Milletini, memleketini seven milli ve manevi değerine saygılı kişilikte insanlar yetiştirmektedir. Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri de bizim Bakanlığımız bünyesindeki Hayat boyu öğrenme genel Müdürlüğü en fazla öğrencisi olan okulumuzdur diyerek. Bugün bir ortaokulumuzda, lisemizde 2-3 bin öğrenci varken Halk Eğitim Merkezlerinde 10 binlerle ifade edilen öğrencilerimiz vardır" diye konuştu.
Sertifikalı anneler adına konuşan Seçil Demir'de bu kurslara her evlenen çiftin katılması gerektiğini belirterek, "Bu kursa katıldıktan sonra aile bilinci konusundaki düşüncelerim çok değişti. Çocuğuma karşı çok bilinçlendim" ifadelerini kullandı.
(MY-MB-İK)

24.01.2013 10:25:42 TSI

Editör: Wan Haber