Fethiye'de kimliği belirsiz 3 genç, Fethiye Belediyesi tarafından yapılan oyun parkının tahta korkuluklarını yakarak üzerinde patates pişirdi. Pişen patatesleri yerken bir yandan da gitar çalıp şarkı söyleyen gençler, ihbar üzerine olay yerine gelen zabıta ve polisleri görünce kaçtı.
Fethiye'de gezintiye çıkan ve kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 genç, dün gece yarısı ellerinde gitar ve bir poşet patatesle Babataşı Mahallesi'ndeki Babataşı Parkı'na geldi. Üşüyen gençler ateş yakmak için parkın tahta korkuluklarını sökmeye başladı. Sökülen korkulukları parçalara ayırdıktan sonra yakan gençler, yanlarında getirdikleri patatesleri pişirmek için ateşe attı.
Parkta patates pişiren gençlerden biri gitar çalıp şarkı söylerken, diğerleri ona eşlik etti. 'Akdeniz Akşamları' ve 'Vur Kadehi Ustam' gibi şarkıları seslendiren gençler, parkın hemen yanındaki sitede oturanları rahatsız etti. Site sakinleri durumu polis ve zabıta ekiplerine bildirirken, olay yerine gelen ekipleri gören gençler kaçmaya başladı. Çevredeki boş araziye dağılan gençler, zabıta ve polis ekiplerinin takibine rağmen yakalanamadı. Kaçan gençler yaktıkları ateşi söndürmeye fırsat bulamazken zabıta ekipleri korkulukları kırılan parkta hasar tespiti yaptı.
ŞÜPHE ÜZERİNE GÖZALTINA ALINDI
Olay yerinden geçerken şüphe üzerine gözaltına alınan 17 yaşındaki M.K.K., olayla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Ateş yakan gençleri tanımadığını anlatan M.K.K., "Polis beni şüphe üzerine aldı. Ama benim bu konuyla bir ilgim yok. Bir alt sokakta oturuyorum. Çocukları görmedim, tanımıyorum. Yapılanları doğru bulmuyorum. Parkları zaten biz gençler için yapıyorlar. Parklara zarar verilmesine karşıyım" diye konuştu.
Çevre sakinlerinden Ramazan Gököz ise yaşananlara tepki gösterdi. Gençlerin parkları koruması gerektiğini vurgulayan Gököz, "Parklar halkımızın ortak kullanım alanı. Gençlerimizin bu alanlara saygı göstermesini istiyoruz. Bu parka cimnastik aletleri konuldu. Ancak pedalları 2 günde kırıldı. Yetkililer de bu konuda duyarlı olmalı, önlem almalı" dedi.
(MY-MB-İK)

05.12.2012 15:30:02 TSI

Editör: Wan Haber