Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde Fethiye'deki tüm okul müdürlerinin katılımı ile 2012-2013 eğitim öğretim yılı birinci dönem değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Fethiye'deki tüm ilkokul, ortaokul ve lise müdürlerinin katılımı ile Devlet Su İşleri Sosyal Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen birinci dönem değerlendirme toplantısında 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci dönemi masaya yatırıldı. Bu toplantıda tüm okul müdürleri sırasıyla kendi okulları ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler.
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Şube Müdürleri ve Fethiye'deki tüm okulların müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirilen 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem değerlendirme toplantısında İkinci eğitim öğretim yılında yapılacak olan çalışma planı da ele alındı.
Değerlendirme toplantısında konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, "Halk Eğitim Merkezi Planlama Kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Bu kurulda alınan bazı kararlar var. Eğitimin yaşı yoktur. Sadece çocuklar değil, yetişkinlerinde örnek olup okul saatleri dışında okullarımız vatandaşlarımıza da açıktır. Bu eğitim faaliyetlerinde öğretmenlerimiz ve Halk Eğitim Merkezimiz ile işbirliği içerisinde her türlü eğitimi vereceğiz. Ama başta insan olma eğitimi. İnsan vasıflarını ön plana çıkaran, sosyal sorumlulukları vurgulayan konularla ilgili olarak bunları hem yaymamız, hem de topluma örnek olmamız lazım" dedi.
Kaymakam Ekrem Çalık, "Göreve geldikten sonra bazı okullarımıza ziyaretlerde bulundum ancak tüm okullarımızı henüz ziyaret etme şansımız olmadı. Ama önümüzdeki günlerde Fethiye'de ziyaret etmediğimiz okul kalmayacak. Okullarımızı ziyaret etmekten büyük bir zevk alıyorum. Çünkü ben okular da eğitim alan çocuklarımızı ve eğitim veren öğretmenlerimizi görünce, onlarla sohbet dip zaman geçirmekten son derece mutlu oluyorum. Çünkü bu çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Her zaman eğitimci arkadaşlarımız yanlarında olduğumuz unutmasınlar. Okullarımızın yapacak olduğu projelere her zaman destek olmaya çalışacağız. Geçtiğimiz günlerde Fethiye Merkezde bulunan okullarımızda "Temizlik Ellerimizde" konulu bir hijyen projesini başlattık. Bu projemiz ilk etapta merkezde başladı ancak önümüzdeki günlerde bu projeyi tüm okullarımıza yayacağız" dedi.
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de, "Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul öncesinde ana sınıflarında toplam 2 bin 456 öğrenci, ilkokullarımızda 12 bin 916, ortaokullarımızda 11 bin 655, liselerimizde 9 bin 46 öğrenci olmak üzere 35 bin 73 öğrencimiz eğitim görmektedir. İletişimi koparabilirsiniz, ama ilişkiyi asla koparmamak gerekir. Milli Eğitim tarafından Alo 147 hattı kuruldu. Bu 147 hattının kuruluş amacı velileri bilgilendirmektir. Ama ne yazık ki bu kuruluş amacının dışına çıktı. Bu gün yapılan bu toplantının benim için ayrı bir önemi daha var. Bugün benim Fethiye'de göreve başlayışımın 7'ci yılı doldu. Cumhuriyet tarihinde ülkemizde 76 tane bakan görev yapmış ben bu 76 Milli Eğitim Bakanının 26 tanesiyle çalışma şansını elde ettim. İyi geçinmek iki kişinin kusursuz olmasıyla değildir. Onların bir birlerinin kusurlarını örtmesi ile ilgilidir. Ben yeri geldiği zaman bir okul müdürünü arayarak fikir alışverişinde bulunarak bunu nasıl yaparız fikriniz var mı diye soruyorum. Çünkü bilgi sınırsızdır. O çok biliyor bu az biliyor diye bir şey yok. Paylaşıldıkça azalmayan aksine çoğalan tek şey bilgidir. Bu nedenle tüm okul müdürlerimiz bir çalışma yaparken diğer okulların müdürleri ile fikir alışverişinde bulunurlarsa ortaya çok daha kaliteli ve güzel hizmetler çıkacaktır. Bizler Kesinlikle idarecilerimize şunu yapın bunu yapın demiyoruz. Bu toplantıda gün boyu okul müdürlerimizi dinleyeceğiz. Onların istek ve taleplerini alacağız. Bu değerlendirmeleri zaten okul müdürlerimiz öğretmenlerle birlikte devamlı yapıyorlar" dedi.
(MY-MB-İK)

01.02.2013 11:37:43 TSI

Editör: Wan Haber