Fethiye'nin Çalış plajındaki Mut deresinden Fethiye körfezine çöp aktı. Sabah saatlerinden itibaren Mut deresinden Fethiye körfezine yüzlerce pet şişe olmak üzere her çeşit çöp aktığı görüldü. Önce yağ tabakası ile başladığı ileri sürülen atıkların daha sonra katı atığa dönüştüğü belirtildi.
Masmavi kanal suyu, dağlardan gelen sel ile birlikte kızıl bir renge dönüşürken aşırı çöp akışı akşam saatlerine kadar devam etti. Çalış plajı çevresinde yaşayan vatandaşlar ilk kez kanalda böylesine çok miktarda çöp atığı gördüklerini ileri sürerken yörede yaşayan yabancı uyruklular bu anı üzüntüyle izledi. Vatandaşlar, belediye zabıta ve ilçe tarım müdürlüğüne telefon açarak önlem alınmasını istediler.
Özcan Korkmaz ile Pekin Çiğdem isimli vatandaş, kanalda bir yağ tabakası ile başlayan kirliliğin daha sonra bir çöp akışına neden olduğunu belirterek 30 yıldır böyle bir kirlilikle karşılaşmadıklarını, çöplerin doğruca kuş cenneti ve körfezi doldurduğunu söyleyerek "Bu bir cinayettir. Belediyeyi aradık haber verdik normal de olan bir şey değil. Denize gidiyor" diye konuştular. Fethiye'ye tatile gelen Özgür İncel de " Sabah gördüğüm manzara hâla devam ediyor. Yağ tabakasının ardından kanaldan çöp akıyor" diye konuştu.
(MY-İK-HO-Y)

27.01.2013 11:26:12 TSI

Editör: Wan Haber