Fethiye'de, Yargıtay tarafından alınan karar doğrultusunda şehir merkezlerinde bulunan baz istasyonları şehir dışına taşınacak. Fethiye şehir merkezinde insan sağlığını olumsuz etkilediği öne sürülen baz istasyonlarından 125 tane bulunduğu bildirildi
Konu hakkında açıklama yapan CHP Fethiye İlçe eski Başkanı Yusuf Ziya Hıra, "2008 yılından beri duyarlı birçok vatandaşımızın açmış olduğu davalar sonucu, Türk yargısı çok önemli tarihi bir karara oy birliğiyle imza atmıştır. Hepinizin de bildiği gibi, mahalle aralarına kadar giren ve insan sağlığını önemli derecede etkileyen baz istasyonları ile ilgili olarak, Yargıtay Genel Kurulu'ndan yeni bir karar çıkmıştır. Bu karar neticesinde; evlerin ve şehir içerisinde gözle görülen yüksek yerlere kurulan bu istasyonların, insan sağlığına ciddi zararlar verildiğine dair nihayet çok önemli bir karara hükmedilmiştir. Yüksek mahkemelerimizin çok değerli hakimleri, iletişim hakkının birey için gerekli olduğunu, ancak; iletişim hakkından önce, bireyin yaşama hakkının her şeyden daha önemli olduğuna karar vererek, baz istasyonlarının bulundukları yerlerden kaldırılarak, şehir dışına çıkartılması kararını vermiştir" dedi.
"Bu ülkenin her köşesinden vatandaşlarımız tarafından açılan davalar sonucunda, bu istasyonların insan sağlığına verdiği zararların gelecekte telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı göz önüne alınarak, Anayasal hak olan, bireyin yaşama hakkı adına çok önemli bir karar çıkmıştır" diyen Hıra, "Şimdi bizlerde bulunduğumuz yerden adliyeye giderek, Yargıtay Genel Kurul kararını da dava dosyasına iliştirerek, adli makamlara müracaat etmeliyiz. İnsan sağlığını önemsemeyerek, bulundukları yerden sadece para kazanmayı düşünen bu şirketlerin, bu güne kadar engelleyici çalışmalar içerisine girmeleri, bu istasyonların insan sağlığına zarar vermiyor sözleri, hukuk duvarına toslamıştır. Hepinizin de bildiği gibi, daha düne kadar adını hiç duymadığımız onlarca hastalık, bu gün insanlarımızı esir almıştır. Hastaneler adı bile duyulmamış hastalıklardan dolayı dolup taşmaktadır. Yaşadığımız ortamda herkes normal sağlığını kaybetmiştir. Kalp krizleri, lenf kanserleri, psikolojik rahatsızlıklar, kulak rahatsızlıkları, ciddi düşük vakaları ve benzeri birçok ölümcül rahatsızlıklar, hepimizi esir almıştır. Günlük yaşamımızın bir parçası haline gelen bu hastalıklar kaderimiz değildir. Kalp krizleri artık yaşlı genç tanımıyor, kilolu yüksek tansiyonlu hastalar demiyor, herkesi genç yaşta ölümle tehdit eder duruma geliyor. Artık uyanmamız ve olup bitenlerden haberdar olmamızın zamanı geldi de geçiyor. Sokakta gezen her on kişiden beşi kulak çınlaması ve iç kulak kristallerinin yerinden çıkarak denge kaybına ve yaşam kalitesinin düşmesine sebep olmaktadır. Hamile kalan her anne adayı düşük tehlikesiyle karşı karşıya kalarak, azap ve işkence dolu hamilelik süreci yaşamaktadır" diye konuştu.
CHP Fethiye İlçe eski Başkanı ve Yusuf Ziya Hıra, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim kaderimiz buymuş diyemeyiz. Hastalıklar nereden ve nasıl gelirse gelsin mücadele etmeliyiz. Yüksek mahkememizin verdiği kararın bir nüshası bendedir. Şimdi Fethiye Belediye Başkanını ve mahalle muhtarlarımızı göreve davet ediyorum. Şehrin göbeğinde binlerce öğrencimiz var, çocuklarımızın sağlığından öncelikle aileler sorumludur, ancak; görevlilerimizin yapması gerekenler, her şeyden çok daha önemlidir. Bu gün sadece şehir içerisinde kaç tane baz istasyonu olduğunu kimse bilmemektedir. Binaların üzerinde kimileri açık bir şekilde, kimileri de kamufle edilerek gizlenmiş vaziyettedir. Sağlığımızı tehdit eden, özellikle genç nesiller üzerinde büyük bir etki yaratan bu illetten kurtulmak için, herkesi göreve davet ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"
(MY-MB-İK)

08.01.2013 12:15:34 TSI

Editör: Wan Haber