Fethiye'de her hafta Cuma günleri kurulan üretici pazarında açıkta satılan yoğurt, Tereyağ, çökelek ve kesilip temizlenmiş tavuk gibi hijyene uygun olmadığı iddia edilen gıda maddeleri tezgah altlarından bir, bir toplanarak imha edildi.
Fethiye'de her hafta Cuma günleri kurulan çevre köylerden üreticilerin satış yaptığı üretici pazarında denetleme yapan Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri ile Fethiye Ziraat odası ekipleri tezgah altlarındaki satışı yasak olan Tereyağ, tavuk, çökelek ve yoğurt gibi gıda maddelerini bir, bir topladı. 500'ü aşkın üreticinin satış yaptığı üretici pazarında ani denetlemeye çıkan zabıta ekipleri ile ziraat odası ekipleri üreticilerin tezgahlarının altlarını ve kovalarının içini bir, bir kontrolden geçirdiler. Üreticiler ile alışverişe gelen vatandaşların gözleri önündeki denetleme sırasında çok sayıda kesilip temizlenmiş ve naylona sarılmış tavuklarla, kova, kova yoğurt, paket, paket tereyağı ve peynire el konuldu. Üreticilere geçtiğimiz haftalarda bu gıda maddelerinin satılmaması konusunda uyarılarda bulunulduğu öğrenildi.
Zabıta yetkileri, "Üreticilerimizin sağlığa uygun olmayan gıda maddelerini satmamaları için uyarılarda bulunmuştuk. Bu gıda maddeleri başta tavuk, yoğurt, peynir ve tereyağdır. Uyarılarımıza rağmen tezgah altından satış yapanların bu gıda maddelerine el koyduk. İmha edeceğiz derlerken bazı üreticiler ise köylü olarak bizler bunları satmayıp ne satacağız" diye konuştu.
(MY-MB-İK)

19.01.2013 09:58:28 TSI

Editör: Wan Haber