Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, orta öğretim çağındaki gençlerin terör ve suç örgütlerinin ağlarına düşmemeleri için uyarıcı eğitimleri sürüyor.
Fethiye polisi tarafından düzenlenen bu eğitim seminerlerinde gençlerin terör örgütlerinin tuzağına düşmemeleri için kullandıkları yöntemler anlatılıyor. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından "Gençlik Ve Güvenli Gelecek" seminerleri geçtiğimiz hafta başında başladı. Fethiye'deki liselerde yapılan seminer aynı şekilde Fethiye Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencilerine de verilip, gençlerin uyanık olmaları istendi.
Fethiye'de olduğu gibi Türkiye genelinde jandarma ve polis karakolları ile polis araçlarına, toplu taşıma araçlarına ve yerleşim yerlerine yönelik düzenlenen terör saldırıları ve özellikle çocukların terör örgütü içine kandırılarak çekilmesi konularında öğrencilere yönelik verilen "Gençlik ve Güvenli Gelecek" seminerleri ilerleyen günlerde devam edecek.
Slayt gösterisi eşliğinde yapılan sunumlarda; doğu ve güneydoğu illeri ile büyük şehirlerde meydana gelen Molotoflu eylemler, bombalı eylemleri mayın ve silahlı saldırılar sonrası güvenlik güçleri ve sivil halktan yaralananlar hayatlarını kaybedenler ve meydana gelen maddi zararlar gösteriliyor.
Özellikle 14 ile 25 yaş arasındaki genç insanları sempatizanı olarak kazanmak için çeşitli yöntemler kullandığına dikkat çeken Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ayhan "bu tip terör örgütlerde tek görevleri örgüte adam kazandırma olan kişiler vardır. Ailelerinde huzursuzluk olan, fakir, bilinç düzeyi yüksek olmayan gençler üzerinde yoğunlaşan örgüt mensupları; insanların, sevmek, sevilmek, bir guruba ait olmak, yetişkin yerine konmak konusundaki beklentilerini kullanarak faaliyet yürütürler. Tuzaklara düşmemek için bilinçli olunmalı" şeklinde konuştu.
Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ayhan aynı semineri Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik olarak okul salonunda gerçekleştirdi. Terör örgütleri hakkında bilgi veren Ayhan, örgüt içerisinde azami yaşam süresinin 2 yıl olduğunu söyledi. Konferansta konuşan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ayhan, "Grup içine çekilen gençlere ilk olarak bildiri dağıtma, afiş asma, yasadışı mitinglere katılma, eylemlerde gözcülük gibi görevler verilir. Böylece gençler örgüt ideolojisi doğrultusunda ölmeye ve öldürmeye hazır birer robot haline getirilir. Terör örgütüne katılan birisi önce sempatizan, sonra militan olarak rol alır. Daha sonraki süreçte ya ölür ya da cezaevine gönderilir. 826 Sol terör örgütü üzerinde yapılan bir araştırmaya göre yaş dağılımı 14-25 arasıdır. Sağ terör örgütlerine göre yüzde 72 ile yaş dağılımı 15-25 arasındadır. Örgüte katıldıktan sonra örgüt içinde yaşama süreleri yüzde 47 ile 2 yıldır" şeklinde konuştu.
(MB-İK)

14.12.2012 15:26:14 TSI

Editör: Wan Haber