Kadıköy Belediyesi ikinci kez toplu sünnet şöleni gerçekleştirdi. Beldede bulunan eski camide yapılan toplu sünnet şöleninde belde ve civar köylerde bulunan toplam 41 çocuk sünnet ettirildi.
Kadıköy Beldesinde ve Belde civarında bulunan toplam on köydeki ihtiyaç sahibi ailelerin toplam 41 çocuğu belediye tarafından sünnet ettirildi.
Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat tarafından 41 çocuğun sünnet merasimi ise Belde merkezinde bulunan eski camide gerçekleştirildi. Toplu sünnet merasimine Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat ve Meclis Üyelerinin yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar. Sünnet merasiminde vatandaşlara ikramda bulunulup mevlidi şerif okutuldu. Daha sonra Fethiye Devlet Hastanesi Sağlık Memuru Ertan Bozkurt ile Fethiye Devlet Hastanesi Hemşireleri Bahar Erdem ve Canan Kartal tarafından bir çocuğun sünneti yapıldı. Sünnet olan çocuğa Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat kirvelik yaparken diğer çocuklar ise tek tek evlerinde sünnet yapıldı.
Sünnet merasimi sonrasında çocuklara oyuncak dağıtan Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat sünnet olan çocuklar ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, "Yarı yıl tatili nedeniyle ilkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirmiş olduğumuz toplu sünnet merasiminin ikincisini gerçekleştirmek istedik. Kadıköy beldemizin yanı sıra civarda bulunan on köyümüzdeki ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarını da belirleyerek 41 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştiriyoruz. Sünnet erkek çocukları için zaten bir sünnettir. Sünnette İslam dinimizde bir keramet vardır. Hıristiyanlarda bile şuanda doktorlar sünnet yapılmasını tavsiye etmektedir. Yahudiler ise zaten çocuklarını sünnet yaptırıyorlar" diyerek, "Çocuklarımızın sünnet merasiminde çocuklarımıza giydirdiğimiz kıyafetler konusunda bizlere destek veren kurumlarımız oldu. Bu kurumlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu sünneti yapılan çocuklarımızın asker eğlencelerini ve düğünlerini de görmek bizlere nasip olur" dedi.
2014 yılında yapılacak olan seçimlerde Belediyenin kapanacak olmasına rağmen Kadıköy'de bu türlü faaliyetleri sürdüreceklerini kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat "2014 yılı mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde belediyemiz kapanıyor. Ama bizler imkanlarımız doğrultusunda bu türlü etkinliklerimizi devam ettirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
Çocuğunu sünnet ettiren Fahrettin Şimşek isimli vatandaş ise "Belediye Başkanımız geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda çocuklarımız için toplu sünnet merasimi düzenledi. Bu duyarlı yaklaşımından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum" derken çocuğunu sünnet ettiren Güneşli Köyü halkından Fatma Yıldırım isimli bayan ise "Belediye Başkanımız Beldede ve civar köylerde bulunan vatandaşların çocukları için sünnet merasimi düzenledi. Bizde çocuğumuzu sünnet ettirdik. Belediye başkanımız geçtiğimiz yılda bu etkinliği düzenlemişti. Bu yıl ikincisini düzenliyor. Biz elimizde olmayan nedenlerden dolayı çocuğumuzu sünnet ettirememiştik, ama Başkanımızın sayesinde çocuğumuzun sünnetini gerekleştirdik. Kadıköy Belediye Başkanımız Adem Ayat'a bu duyarlı yaklaşımından dolayı Teşekkür ediyorum" dedi.
Selehattin Filiz isimli vatandaş da "Ben aslen Trabzonluyum ama yıllardan buyana bu bölgede ikamet etmekteyim. Kadıköy Belediye başkanı Adem Ayat'ın yaptığı etkinlikleri de bire bir takip etmekteyim. Belediye Başkanı ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için güzel bir organizasyon düzenlemiş. Başkana bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(MY-MB-İK)

06.02.2013 12:46:10 TSI

Editör: Wan Haber