Fethiye Anadolu İmam-Hatip lisesi öğrencileri uzun yıllar okulun yatılı pansiyonunda aşçılık görevi yapan ve trafik kazasında ölen Talip Batmaz'ın felçli olan eşine mavi kapak kampanyası düzenleyerek tekerlekli sandalye hediye ettiler.
Kendilerine uzun yıllar hizmet veren aşçılarının eşinin felçli olduğunu ve bu nedenle dışarıya çıkamadığını öğrenen öğrenciler, okul sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübü olarak mavi kapak topladılar.
Topladıkları mavi kapakları, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi işbirliği ile tekerlekli sandalyeye dönüştüren Fethiye Anadolu İmam-Hatip lisesi öğrencileri Canan Batmaz'ı Öğretmen ve okul idarecileri eşliğinde evinde ziyaret ederek tekerlekli sandalyeyi kendilerine teslim ettiler. Okul müdürü Tevfik Engin "yıllar önce vefat eden aşçıları için öğrencilerinin vefa örneği göstererek felç olan eşine mavi kapak toplayıp tekerlekli sandalye sağladıklarını söylerken, öğrencilerde mavi kapak toplayarak ihtiyaç sahibi olan teyzemize bu arabayı teslim etmekten mutluyuz" dediler. Felç olarak yatağa bağlı olan Canan Batmaz da öğrencilerin, öğretmenlerin eşini ve kendilerini unutmamasından dolayı çok mutlu olduğunu ve duygulandığını söyledi.
(MY-İK)

20.01.2013 10:58:03 TSI

Editör: Wan Haber