PTT 1. Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor'un Yönetim Kurulu Başkanlığı'na iş adamı Fethi Şimşek adaylığını koydu.
Geçtiğimiz ay Şanlıurfaspor'da yaşanan istifa depreminin ardından yönetim kurulu başkanlığı için iş adamı Fethi Şimşek adaylığını açıkladı. ElRuha Otel'de basın mensupları ile bir araya gelen Fethi Şimşek'e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, STK Başkanları eşlik etti.
Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fethi Şimşek, "Şanlıurfaspor için yarın önümüzde bir kongre var. Bu kongreden sonra Şanlıurfaspor için elimizden geleni yapacağız. Bu aslında bir görev yönetimidir ve bu yönetim görevine aday olan hiçbir arkadaşım herhangi bir talepte bulunmadı. Bizim amacımız Urfaspor için bize verilen görevi hakkıyla yerine getirmektir. Şanlıurfa'mız büyükşehir oldu. Urfaspor'umuz da süper lige geçtikten sonra Urfa'mız bir marka şehir olacaktır" dedi.
Yönetim kuruluna seçilip seçilmemenin önemli olmadığını vurgulayan Şimşek, "Önemli olan Urfaspor'un başarısıdır. Şanlıurfaspor'un başarılı olması için burada bu çalışma içerisindeyiz. Şanlıurfaspor, ligin bütün takımları gibi bir toparlanma sürecine girdi. Toparlanma sürecini ne kadar başarılı bir şekilde atlatırsak ligdeki iddiamız da daha fazla olacaktır" diye konuştu.
Şanlıurfaspor için STK'lardan ve Urfalılardan destek aldıklarını belirten Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün delegelerimizden yarın kongreye katılmalarını bekliyorum. Henüz başkan değiliz başkan olduktan sonra bu göreve sarılmış bir vaziyette burada olacağız. Bunu bir makam, mevki ve rütbe olarak değil bir görev olarak algılıyoruz. Bu görevi nasıl hakkıyla yerine getiririz telaşı içerisindeyiz. Benim en çok inandığım kurumsallaşmaktır. Profesyonel bir ekip tarafından kurumsal bir yönetim ve takım olmak lazım. Başarılı olacağımıza inanıyorum çünkü arkamızda büyük bir kamuoyu var. Bir memleketin aslı spordan geçiyor. Şanlıurfaspor sadece Urfa için değil bölge için önemli bir konumda. Şanlıurfaspor'un bütçesi için elimizden ne gerekiyorsa onu yapacağız. Harcanan para Şanlıurfa'nın parasıdır ve bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Halledemeyeceğimiz hiçbir sorun olmaz. Geçmişle değil gelecekle ilgileniyoruz."

"FUTBOLCULARIN PARASI ÖDENECEK"
Fethi Şimşek, göreve gelir gelmez futbolcuların gecikmiş paralarının ödeneceğini ifade ederek, "Önemli olan Şanlıurfaspor adına ter döken bu çocukların hakkının ödenmesidir. İlk icraatımız bu olacaktır. Eğer başkanlığa seçilirsek Cumartesi günü oynanacak Adanaspor maçı öncesinde futbolcularımızın gecikmiş paralarının ödemesini yapacağız" ifadelerini konuştu.
Cumartesi günü kendi sahasında Adanaspor'u ağırlayacak olan Şanlıurfaspor'un bu maçı kazanacağını söyleyen Şimşek, "Bizim takımımız motivasyonlarını çok iyi korudular ve çok iyi bir kamp dönemi geçirdiler. Bu maçı alacağımıza inanıyorum. Tabi isteriz ki Adanaspor Şanlıurfaspor maçına 30 bin kişi gelsin" açıklamasında bulundu.
(RÇ-BÇ-S)

16.01.2013 14:12:45 TSI

Editör: Wan Haber