Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde Amerikalı Piyanist Tzimon Barto sanatseverler ile buluştu.
New York Filarmoni, Chicago Senfoni ve Houston Senfoni gibi birçok uluslararası orkestra ile birlikte konserler veren Barto, Antalya Kültür Merkezi'ndeki (AKM) gecede güçlü yorumu ve sahne performansı ile beğeni topladı. Konser sonrasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz, kuliste sanatçıyı tebrik ederek kendisine bir plaket verdi.
Kuliste yaşanan güzel anlardan biri de Tzimon Barto'nun hayranlarından biri olan Barış Soykam'ın 10 sene önce almış olduğu CD'yi sanatçıya imzalatmak için gelmesi oldu. Soykam hayranı olduğu sanatçıyı Antalya'da dinleyebilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken,Barto ise bunun kendisi içinde hoş bir sürpriz olduğunu söyledi.
Sanatçı konserine F. Liszt'in "Paganini Etütleri" ile başladı ardından J. Brahms'ın "Paganini Çeşitlemeleri , 1. Ve 2. Kitap Op.35" adlı eserini yorumladı. Konserin ikinci yarısında ise ünlü piyanist 2012 Barto Ödüllü ve Süddeutsche Gazetesi'nin armoni ve ritim özgürlüğü olarak tanımladığı Kent Holliday'den "Popol Vuh'dan Büyülü Sözler" adlı eseri çaldı. Sanatçının gecede seslendirdiği son parça ise F. Chopin'in "Andante Spianato Grande Polonaise Brillante, Mi bemol Majör, Op. 22" eseri oldu.
(SK-Y)

01.12.2012 12:33:52 TSI

Editör: Wan Haber