Söke'de faaliyetlerine son verilerek feshedilen Çocuk Yuvası Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin son faaliyetinde Söke'de devam eden fakülte inşaatına 19 bin 801 TL bağışta bulundu.
Dernek yönetimi kasada bulunan parasını, ilçede yapılacak olan ikinci fakülte binası inşaatında kullanılmak üzere Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV)'na bağışlandı.
Mesut Berber, Bilhan Menderes, Sibel Menderes, Selma Uyguntüzel, Hayal Dündar, Hasan Salbaş, Şaban Akat ve Sevilay Korkmaz'ın yönetim kurulu üyeleri olarak yer aldığı Söke Çocuk Yuvası Yaptırma ve Yaşatma Derneği feshedildi. Dernekler kanununa göre feshedilen derneklerin kasasında bulunan mevcut para mahkeme kararıyla bulunduğu ildeki amacına en yakın ve kapatıldığı tarihte en fazla üyeye sahip derneğe devredileceği belirtilirken; Söke Çocuk Yuvası Yaptırma ve Yaşatma Derneği son etkinliği olarak anlamlı bir kararla, bu parayı fakülteye bağışlama kararı aldı. Dernek kasasında bulunan 19 bin 801 TL'yi SÖKEV'e bağışladı.
Feshedilen Söke Çocuk Yuvası Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Başkanı Mesut Berber ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda SÖKEV Başkanı olan Kaymakam Demirezer'i makamında ziyaret etti. Derneğin anlamlı bir karar verdiğini belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; dernek yönetimine fakülteye bağışlarından dolayı teşekkür etti. Dernek Başkanı Mesut Berber ise; aynı durum ile karşı karşıya kalabilecek olan derneklerden aynı duyarlılığı göstermelerini istedi.
(LT-MB-İK)

21.01.2013 11:40:25 TSI

Editör: Wan Haber