Van Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan adayı Feridun Irak, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Başkan adayı Irak, iki dönem üst üste aynı Oda Başkanlığını yapan bir kişinin üçüncü dönem için ayni odaya Başkan adayı olamaz ve Başkanlık yapamaz anlayışının çok yanlış olduğunu söyledi.

Irak, bu yanlış kararın  Anayasa Mahkemesi tarafından kesinlikle iptal edileceğini önceden tahmin ettiğini ifade etti.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanlığı görevini iki dönem üst üste yürüten Irak, bir dönem daha başkanlık görevini yapabilir şansı olmasına rağmen aday olmadı.

Bu hassas konu üzerine çok önemli açıklamalarda bulunan Irak, kesin bir şekilde VATSO Başkanlığına aday olacağını söyleyerek; “Bir kere bana güvenen dostlarıma ve birlikte hareket ettiğim kişilere Van Ticaret Ve Sanayi Odası’na Başkan aday olacağımızı açıklamışız. Bu işin geri dönüşü olmaz. Herkes verdiği sözden durmalıdır. Bu saatten sonra geri adım atmak bize yakışmaz. Bazen duyuyorum, Zahir Kandaşoğlu, Feridun Irak’a destek verecekmiş. Asla böyle bir şey yoktur. Basın mensupları çok iyi bilirler, Kandaşoğlu bir açıklamasında, ‘Yasa çıkması halinde aday olacağım’ demişti. Bana göre Kandaşoğlu, söylediği  bu sözünün arkasında durması gerekir. Herkes gibi o’ da, aday olabilmelidir. Bu nasip işidir, üyeler kimi isteseler ona oy verecekler” diyen Feridun Irak, her adayın kendisine göre bir potansiyeli olduğunu söyledi. medyavan

Editör: Wan Haber