Solunum yetmezliği sebebiyle kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen, son yolculuğuna uğurlandı.
Ferdi Özbeğen'in cenazesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenin ardından, Levent Camii'ne getirildi. Öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Özbeğen ailesinin yanı sıra Orhan Gencebay, Bülent Kayabaş, Haluk Ulusoy, Sezen Aksu, Mustafa Alabora, Selami Şahin ve Adnan Şenses'in de aralarında yer aldığı çok sayıda ünlü isim kişi katıldı.
Cenaze törenine katılan Adnan Şenses, "Sanat camiasının başı sağ oldun. Çok değerli bir duayen sanatçımızı kaybettik. Rahmetle, sevgiyle anıyorum. Benim çok sevdiğim müzisyen arkadaşımdı. Müzikte gerçekten bir öncü olmuştu. Yeri dolmayacak bir arkadaşımız. Allah'ın sevdiği bir kuluymuş ve onu çağırdı ve onu kaybettik" dedi.
Selami Şahin ise, Ferdi Özbeğen'in piyanoyla albüm yapan ilk sanatçı olduğunu hatırlatarak, "İlkler unutulmaz, üzülmemek elde değil. Onun yeri dolmaz. Doktorlar izin vermedi görmek için. O nedenle yakınlarıyla sohbet ettim, konuştum. Maalesef giden bir daha geri dönmüyor. Yüreği, kalbi neyse yüzündeki ifade hep aynıydı" diye konuştu.
Üzgün olduğunu kaydeden Mustafa Alabora, "Ben bir dostumu kaybettiğim için çok üzgünüm. Hayatın bizden sonra da devam edeceğini bildiğim için Ferdi'nin vefatının, Türkiye'de yeniden barış, kardeşlik meselelerine vesile olmasını isterim. Çünkü Ferdi, hayatı boyunca iki kadim kültürü bir yaşadı. Bunu içinde insan sevgisiyle yaşadı. Onun ölümünün kardeşliğe vesile olmasını çok isterim" ifadelerini kullandı.
Orhan Gencebay da çok üzgün olduğunu belirterek, "Kısmet buymuş, son zamanlarda göremedim, üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.
Özbeğen'in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda defnedildi.
(OY-ET-OK-Y)

30.01.2013 14:13:28 TSI

Editör: Wan Haber