Dick Advocaat’ın takımında görmek istediğini açıkladığı Rus yıldız, aynı zamanda Avrupa Ligi’nde 8 maçta 6 gole ulaştı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat’ın Rusya’da oynanan Avrupa Ligi ikinci tur ilk maçı öncesi, “Krasnodar’dan bir oyuncuyu Fenerbahçe’de görmek istiyorum” diye bahsettiği Fedor Smolov, dün performansıyla takımına çeyrek finali hediye eden isim oldu. 1-0 Krasnodar’ın üstünlüğüyle sona eren ilk maçta bir kaç kez gole çok yaklaşan ancak ağları havalandıramayan 27 yaşındaki forvet oyuncusu, dün 7. dakikada Ülker Stadyumu’nu sessizliğe bürüyen golüyle Fenerbahçe’yi Avrupa Ligi’nde turun dışına itti.

6’te 4 şut isabeti

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe’nin Moussa Sow ile kaçırdığı gol pozisyonu sonrası hızlı çıkan Krasnodar’da araya çok iyi sarkan Fedor Smolov, ceza sahasına girer girmez yerden çıkardığı şutla kaleci Volkan Demirel’i avlayarak takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Mücadelenin kalan bölümlerinde kontratak kovalayan Krasnodar’ın ileride top tutan tek ismi olan ve 6 şut denemesinin 4’ünde isabet kaydeden Smolov, hızı ve top tekniği ile dikkat çekti. Deneyimli oyuncu, bu golüyle Avrupa Ligi’nde 6, toplamda ise 16 gole ulaştı.

Krasnodar’dan tarihi başarı

22 Şubat 2008’de kurulan ve dün yıldönümünü kutlayan Rus ekibi Krasnodar, 9 yıllık geçmişinde Fenerbahçe’yi elediği maçla birlikte Avrupa’da en önemli başarısını elde ederek adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. UEFA sıralamasında 65. sırada yer alan Krasnodar, Avrupa’daki en büyük başarısını geçen sezon Avrupa Ligi’nde ikinci tura yükselerek yakalamış ancak Sparta Prag’a elenmekten kurtulamamıştı. (fanatik)

Editör: Wan Haber