Sarı-Lacivertliler’de hareketli günler yaşanıyor. Futbol takımının ligde yarışın uzağında kalmasının ardından Avrupa’ya da havlu atması, taraftarın sabrını taşırdı. Tribünler, Kasımpaşa maçından sonra Krasnodar karşılaşmasında da yönetimi istifaya davet etti. Ayrıca uzun bir aradan sonra ilk kez, “Ali Koç Başkan, Fenerbahçe şampiyon” tezahüratları yapıldı.

‘Yargıtay’ı beklemeyebiliriz’

Saha dışında ise futbolda şike kumpası davası başladı. Yönetim bir yandan da bu süreci yakından takip ediyor. Gelişmeler an be an izleniyor. Davanın başladığı ilk günde Aziz Yıldırım bir açıklama yapmış, beraatla sonuçlanan şike davasında Yargıtay’ın kararını bir an önce vermesi gerektiğini söyleyerek, “Zannediyorlar ki ben ve arkadaşlarım, süreç uzasın diye Yargıtay kararını istemiyoruz. Hayır. Belki de Yargıtay kararı çıkmadan karar vereceğiz. O noktaya geldik. Bu süreci yaşamak bizler ve ailelerimiz için zor oluyor” sözleriyle erken seçim sinyali vermişti.

‘Ne olursa olsun adayım’

Peş peşe yaşanan bu gelişmeler sonrası kulislerde, Mayıs 2018’de yapılacak olan kongrenin Mayıs 2017’ye çekilerek olağanüstü genel kurula gidileceği iddiaları konuşulmaya başlandı. Şu ana kadar adaylığını açıklayan tek isim, eski asbaşkan Ali Koç oldu. Koç, 24 Ekim 2016’da yaptığı açıklamada, “Bugün geldiğimiz noktada, kongre olduğu takdirde en azından 2018’de olağan kongremizde şartlar ne olursa olsun, adaylığımı koyup denemek istiyorum” sözlerini sarf etmişti.

2015 yılının mayıs ayındaki seçimde Aziz Yıldırım, “Yargıtay kararını açıklayınca görevi bırakacağım. Benden sonra başkan Ali Koç olacak” ifadelerini kullanmıştı. Ancak sonradan yaşanan süreçte ikilinin arasının bozulduğu öne sürülmüştü. Erken seçime gidilmesi halinde Yıldırım’ın adaylığını koyup koymayacağı belli değil. Bu yönde birçok spekülasyon var. 19 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım’ın aday olmaması halinde başka bir adayı işaret edip etmeyeceği de merakla bekleniyor. (fanatik)

Editör: Wan Haber