Premier Lig'in 2. hafta takviminin son maçında Manchester City, Etihad Stadı'nda Liverpool'u konuk etti. Eline geçen fırsatları iyi değerlendiren ev sahibi ekip, rakibini 3-1'lik skorla devirmeyi başardı.

Ev sahibi ekipte Pablo Zabaleta ve Stevan Jovetic ilk 11'de yer alırken, konuk ekipte ise yeni transfer Alberto Moreno ve Joe Allen menajerden şans bulan isimler oldular. Mario Balotelli ise maçı tribünden takip etti.

DENGELİ BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk yarısı dengeli bir futbola sahne olurken, Liverpool rakibine nazaran bir adım öne çıktığı dakikalarda yapılan savunma hatası ile soyunma odasına yenik giren taraf oldu.

5. dakikada Henderson'ın pasında Sturridge sağ kanattan hızlı hücuma kalktı. Yıldız forvet ceza sahasına sarkan Sterling'e bir ara top attı ama kaleci Joe Hart topu kontrol etti. 7'de Liverpool savunmasındaki bir anlık konsantrasyon kaybı sonrası topu kontrol eden Dzeko, ceza sahası hemen önünde müsait durumda sol ayağıyla şutunu yolladı, top yandan auta gitti.

9. dakikada Gerrard'ın müthiş uzun pasını ceza sahası içinde göğsüyle yumuşatan Sterling aynı güzellikte bir vuruş yapamayınca top auta gitti. 13'te Manchester City etkili gelirken Clichy'nin soldan yaptığı ortada Zabaleta'nın gelişine şutu auta gitti.

CITY FIRSATI KULLANDI

28. dakikada Yaya Toure ceza sahasına sarkan Dzeko'ya müthiş bir pas gönderdi ama Bosnalı oyuncunun kaleciyle karşı karşıya kalmasına Skrtel engel oldu. 33'te Liverpool etkili bir hücum yaparken, Daniel Sturridge Sterling'in uzun pasında ceza sahası solunda topu kontrol etti, Kompany'yi geçip dar açıdan şutunu yolladı ama Hart'ı geçemedi.

Kırmızılar'ın rakip yarı sahada daha etkili olduğu dakikalarda golü bulan ekip Maviler oldu. Dakikalar 41'i gösterdiğinde Nasri'nin ortasında Silva'nın pozisyonunu Lovren bozdu ama Moreno topu uzaklaştırmakta gecikince araya giren Jovetic kaleciyi mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk devre de bu skorla tamamlandı.

LIVERPOOL TEMPO YAPTI AMA...

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı bir başlangıç yapan Liverpool yakaladığı şansları kullanamazken City ise rakibinin yapamadığını yaptı ve Kırmızılar'ın savunma zaaflarını çok iyi değerlendirdi.

49. dakikada Liverpool, Johnson'ın pasında Sturridge ile topu filelere yolladı ama gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. Bir dakika sonra gelişen City atağında Edin Dzeko Silva'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı ama topu ayağından açınca Moreno'nun yerinde müdahalesiyle tehlike savuşturuldu.

JOVETIC YİNE SAHNEDE

55. dakikada Liverpool baskısını kıran Manchester City farkı ikiye çıkaran golü buldu. Jovetic müthiş bir topuk pasıyla ceza sahasına sarkan Nasri'yi buldu. Fransız oyuncu arka direğe hareketlenen Jovetic'i buldu ve genç yıldız sol ayağıyla golü yaparak skoru 2-0'a getiren golü attı.

İkinci golden sonra Lazar Markovic'in oyuna girmesiyle Liverpool bir kez daha hareketlendi. 61'de Markovic'in tek topunda soldan ceza sahasına sarkan Moreno dışarıya doğru pas atmayı deneyince savunmayı geçemedi. Bir dakika sonra yine Markovic'in yarattığı pozisyonda önce Sturridge arkasından Sterling şutu kaleye gönderemediler ve City savunması müdahaleyi yaptı.

Dakikalar 69'u gösterirken City, saniyeler önce oyuna giren Agüero ile üçüncü golü buldu. Navas'ın sağ kanattan attığı pasta Lovren'den hızlı davranan Agüero, dar açıda olmasına rağmen Mignolet'yi mağlup etti ve skoru 3-0 yaptı.

SON BİR ÇABA YETMEDİ

83. dakikada Sturridge'in sağ kanatta kazandığı topta yaptığı harika ortaya Lambert kafayı vurdu, önce kaleci Hart'a çarpan top sonra Zabaleta'ya çarptı ve kale çizgisini geçince skor 3-1'e geldi.

Golden hemen sonra Lambert savunmanın büyük hatasında kaleciyle karşı karşıya durumda kaldı ama şut yerine pası tercih edince Kompany topu uzaklaştırdı.

Kalan bölümlerde de üstünlüğünü koruyan Manchester City maçı 3-1'lik skorla kazanmayı başardı ve üç puanı hanesine yazdırdı.

Editör: Wan Haber