Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.
Fen-Edebiyat Fakültesi Lacivert Salon'da düzenlenen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Ölmez ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Eren, bölüm başkanları ve Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.
Toplantının başında Fen-Edebiyat Fakültesi ile ilgili genel bir sunum yapan Dekan Prof. Dr. Şenol Eren, fakültenin mevcut 13 bölümü, öğrenci sayıları, öğretim üyesi sayıları, yayın ve atıf sayıları ve yürütülen TÜBİTAK projeleri konularında genel ve istatistiksel bilgiler verdi.
Prof. Dr. Şenol Eren'in ardından sonra söz alan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, öğretim üyelerine üniversitede devam eden eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Konuşmasında TÜBİTAK'tan proje ve patent almanın önemine vurgu yapan Rektör Akan, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde son dört yılda yeni sosyal bölümler oluşturulduğuna ve bu bölümlerin öğrenci almaya başladıklarına da dikkat çekti.
"Bu fakülte bünyesinde aslında Çin Dili ve Edebiyatı ile Rus Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin de olması gereklidir ve bu bir bölgesel sorumluluktur" diyen Rektör Akan, lisansüstü eğitime ağırlık verdiklerini, lisansüstü tez yönetmenin de çok önemli olduğuna dikkat çekti. Çeşitli fen branşlarında uzaktan eğitimle tezsiz yüksek lisans eğitimine başlanacağını; bunun ileride sosyal branşlar için de yapılabileceğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ayrıca; Merkezi Kütüphane'de bulunan, Tıp ve Diş Hekimliği'ne ait kitapların dışında kalan kitapların tamamının Öğrenci Yaşam Merkezi'nin yanına yapılacak olan yeni kütüphaneye taşınacağını söyledi.
Toplantı, öğretim üyelerinin dilek ve temennilerini iletmeleriyle sona erdi.
(SAM-SLH-Y)

14.01.2013 15:58:19 TSI

Editör: Wan Haber