Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi kursları (KO-MEK) ortaya koyduğu pozitif enerji ile umudun diğer adı haline geldi. Karamürsel KO-MEK Resim kursiyeri Gül Fatma Özkan yıllar önce geçirdiği kısmi felç yüzünden sağ elini kullanamaz hale geldi. Özkan, evde can sıkıntısını yenmek ve sol eliyle bir şeyler yapma umudu ile katıldığı KO-MEK kursunda şimdi birbirinden güzel resimlere imzasını atıyor.
Karamürsel KO-MEK'in 54 yaşındaki resim kursiyeri Gül Fatma Özkan on yıl önce kısmi felç geçirdi. Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı sağ elini kullanamaz hale gelen Gül Fatma hanımın hayatı ise KO-MEK ile adeta yeniden anlam kazandı. Kendine olan güveni ve azmi sayesinde sol eliyle resim yapmaya başlayan Gül Fatma hanım azmiyle örnek oldu.
KO-MEK sayesinde hayata bağlandığını söyleyen Gül Fatma hanım, "Sağ elimi kullanamayacağımı öğrendiğimde tabii ki üzüldüm. Fakat kendime olan güvenimi kaybetmedim ve sol elle bir şeyler yapabilirim diye düşündüm. KO-MEK'te resim kursu olduğunu öğrendikten sonra kendime cesaret verdim ve bu kursa yazıldım. Temel bir eğitimden sonra bir şeyler üretmeye başladığımda moralim yerine geldi. Sol elle güzel eserler yapmaya başladığımda kendime inanamadım'' dedi.
KO-MEK'in hayatına renk kattığını dile getiren Gül Fatma hanım, "KO-MEK'te zamanım çok güzel geçiyor ve burada çok güzel arkadaşlık ortamımız var. Bizlere bu imkanı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ederim'' dedi.
KO-MEK'in resim usta öğreticisi Emrah Enterili ise kursiyerinin azmine hayran. Enterili, "Fatma hanım daha önce kullandığı sağ elini kısmi felçten sonra kullanamaz hale gelmiş. Ben de geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı sağ bacağımın dizini kullanamaz hale gelmiştim. Önemli olan hayata küsmeden hayata daha çok sarılarak yola devam etmek. Gül Fatma hanım da bir şeyler yapabilme umudu ile KO-MEK'e katıldı. Temel bir eğitim aldıktan sonra yağlı boya tekniğinde harika eserler ortaya çıkartmaya başladı'' dedi. Enterili kursiyerinin bu azmi ile başarısının herkese örnek olması gerektiğini belirterek başarılarının devamını diledi.
(MA

19.01.2013 12:26:04 TSI

Editör: Wan Haber