Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Bölge E ğitim ve Araştırma Hastanesi beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Op Dr Abdurrahman Aycan, inşaatta çalıştığı esnada düşen Kenan Esenboğa’nın (17) yapılan muayene sonucunda yüksekten düşme sonucu her iki bacağında felç meydana geldiğini belirti. Hastanın bacaklarını hissetmediğini ifade eden Aycan, “Hastanın yapılan ilk muayenesi ve tetkikleri sonucu omurgasında, omurilikte hasara neden olan 2 adet parçalı kırık olduğunu gördüm. Hastanın acil ameliyata alınmaması veya gecikme durumunda sakatlığın kalıcı olacağını biliyorduk. Bu nedenle hastaya hemen ödem çözücü ilaçlar vererek, Opr. Dr. İsmail Seymen Özdemir ile beraber acil ameliyata aldık. Yaklaşık 8 saat süren zorlu bir ameliyatta omuriliği hasarlayan kemik parçalarını çıkarttık. Kırık omurga kemiklerine hastanın ayakta kalabilmesini sağlayacak halk arasında platin takma diye bilinen stabilizasyon işlemini uyguladık” dedi.

Yapılan başarılı ameliyattan 3 gün sonra bacak hareketleri başlayan ve his duygusu geri gelen hastanın onuncu gününde destekli ayağa kaldırıldığını vurgulayan Aycan, “Yapılan ameliyattan birkaç gün sonra hastanın tutabilme, hissedebilme ve yürüyebilme fonksiyonları geri geldi. Acil ameliyat ve ilaç tedavisindeki gecikme bu fonksiyon kayıplarının kalıcı olmasına sebep olabilirdi. Bu ve bunun gibi acil müdahaleyi gerektirecek zorlu ameliyatların hastanemizde yapılıyor olması hem biz, hem de Van halkı için sevindirici bir durumdur” ifadelerinin kullandı.

Aycan, hastanın fizik tedavi görmek üzere rehabilitasyon merkezine yönlendirildiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Kenan Esenboğa ise, ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, tüm hastane yetkililerine teşekkür etti.

Editör: Wan Haber