İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde ikamet eden Hüseyin Kaplan (40), yaklaşık 2 yıl önce eşini kaybetti. 4 ay sonra da annesi felç olan Kaplan; 9 çocuğu, felçli annesi ve yaşlı babasına tek başına bakmaya başladı. Asgari ücretle gece çalışan Kaplan, gündüz ise ailesine bakıyor. Aylardır hem iş hem ailesine bakmaktan dolayı zor günler yaşadığını belirten Kaplan, yetkililerden yardım istedi. Asgari ücretle 12 nüfusa bakmanın zorluklarını anlatan Kaplan, “Hem çocuklara, hem de felçli anneme bakmak çok zor. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ben ya anneme bakacağım ya da çocuklarıma. İkisine bakacak gücüm kalmadı. Yetkililerden anneme daha iyi bakabilecek bir bakıcı için yardım istiyorum” dedi.

Evlenmek istediğini, ancak ailesine bakmaktan dolayı birini arayacak vaktinin olmadığını ifade eden Kaplan, “Gece çalışıyorum. Geldikten sonrada yemek, bulaşık, ev işi derken tüm vaktim böyle geçiyor. Birini aramaya bile zamanım yok. Bu nedenle devletten anneme bakıcı parası verilmesini istiyorum. Çünkü o parayla tutulan bir bayan, hem anneme çok daha iyi bakabilecek, hem de zamanında hastaneye götürülecektir” ifadelerini kullandı.

Hiçbir gelirlerinin olmadığını ve bu nedenle yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istediğini belirten Kartal, “9 çocuğum var. Annem hem yaşlı hem felç, babam ise yaşlı. Kiralık evde oturuyorum. Tüm bunları sadece asgari ücretle aldığım maaşla karşılamaya çalışıyorum. Ancak sadece annemin hastane masrafına bile bazen yetmiyor. Bu nedenle yetkililer ve hayırsever vatandaşlardan yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber