Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 480 öğrencisi olan Sergen İlköğretim Okulu'nda görev yapan idareci öğretmenler, okulların iki haftalık yarıyıl tatilini fırsat bilip hummalı bir çalışma sergileyerek okul binasını boyadı.
Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleri doğrultusunda 15 günlük yarıyıl tatilini fırsat bilen idareci öğretmenler ellerine aldıkları boya ve fırçalar ile duvarları boyayıp, okulun küçük onarım işlerini de kendileri yaparak okula yeni bir görünüm kazandırdı. Hani ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Sergen Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Hayri Yalçın, okul duvarlarının çok kirlendiğini, çocukları böyle bir ortamda yeni döneme başlatmak istemediklerini söyledi. Yalçın, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün temin ettiği malzemelere bizler de kendi imkanlarımızla destek verdik. İşçilik masrafından tasarruf etmek için de okulumuzun müdür yardımcısı Etem Ayaz ile birlikte özverili bir çalışmayla 4 katlı 12 derslikli binanın tüm koridorları, sınıfları kapı ve şişliklerin bulunduğu tüm iç cepheyi boyayarak imaj değişikliğine gittik" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği boyalarla okulu boyadıklarını belirten Sergen Köyü İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Etem Ayaz ise, eğitimin kalite noktasında istenilen düzeye gelmesi için okulun iç fiziki görünümünün ve şartlarının daha iyi olması gerektiğini söyledi. Ayaz, "O nedenle ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmede bizlere boya konusunda destek oldular. Okulumuzun iç cephesinin koridor, duvarları tüm sınıfları ve kapılarını en güzel şekilde boyamaya gayret ettik" diye konuştu.
Okulun eskisine nazaran yapılan çalışmayla pırıl pırıl bir görünüme kavuştuğunu belirten Müdür Yardımcısı Ayaz, ara tatil dönüşünde öğrencilerinin yeni bir okul ile karşılaşacağını dile getirdi.
(İÜ-AKK-Y)

10.02.2013 16:16:14 TSI

Editör: Wan Haber