Erciş Kocapınar’da 3. sınıfta okuyan Şüheyda Demir, yaklaşık bir hafta önce okuldan çıkarken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Erciş Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavinin ardından Van Özel İstanbul Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 10 yaşındaki Şüheyda Demir, dün hayata gözlerini yumdu. Günlerdir süren yaşam mücadelesini kaybeden genç kızın ailesi, başkalarına hayat vermek için kızlarının organlarını bağışladı. Gece saat 02.30 sıralarında Gaziantep'ten gelen doktorların gerçekleştirdiği ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü. Ameliyatın ardından Şüheyda Demir’in korneası; Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kornea Bankası’na alınırken, karaciğer ve böbrekleri ise 3-4 kişiye nakledilmek üzere Gaziantep Üniversitesi’ne götürüldü.


ORGANLARIN VERİLDİĞİ O ÇOCUKLARA BAKINCA KIZIMI HATIRLAYACAĞIM
""Şüheyda Demir’in babası Metin Demir, hastanede yaptığı açıklamada, Türkiye’de organ nakli bekleyen birçok hastanın olduğunu belirterek, “Ailece kızımın organlarını bağışlamak istedik. En azından birkaç insan bu organlarla kurtulur. Ben bir evladımı kaybettim İnşallah birkaç kişi de sevinir” dedi.


Tek isteğinin kızının organlarının bağışlandığı aileler ile tanışmak olduğunu vurgulayan Baba Demir, “Ben en azından o çocukları görünce çocuğumu hatırlarım” şeklinde konuştu.


Kızın amcası Fesih Demir ise organ bağışının ailece verilen bir karar olduğunu belirterek, “Yeğenimin beyin hücreleri ölünce hastane yetkilileri bize tavsiyelerde bulunarak; organları bağışlamak ister misiniz? diye sorunca biz bunu memnuniyetle kabul ettik. Ülkemiz için, milletimiz için, vatanımız için bağışta bulunduk” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber