Böbrek hastası Tuğba Çelik, babası Harun Çelik’in verdiği böbrekle hayata tutundu. Kronik böbrek yetmezliği sebebiyle böbrek nakli olması gerektiğini 1 Nisan 2013 tarihinde öğrenen Tuğba Çelik, babası Harun Çelik’in hiç düşünmeden bir böbreğini vermesiyle hayata tutundu. Acıbadem Bursa Hastanesi’nde böbrek nakli ameliyatı olan Tuğba Çelik, hastanenin 100’üncü böbrek nakil hastası olmanın heyecanını ve sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 

’’HAKKINI ÖDEYEMEM’’
Tuğba Çelik, “Mart ayında kansızlık şikayetiyle hastaneye gittik. Bazı tahliller yapıldı. Tahlillerin sonucunu almak için 1 Nisan 2013, Pazartesi günü hastaneye gitmem gerekiyordu. Gittim. Doktorlar bana böbrek hastası olduğumu, nakil ameliyatı yapılması gerektiğini söylediler. Bana kötü bir şaka gibi geldi. Çok üzüldüm, üzüldüğüm kadar da şaşırdım. Hayatımın yönü birdenbire değişti. Ailemde hiç böbrek hastası yoktu, bundan dolayı da şaşkınlığım daha da arttı. Ailemle bir araya geldim, ne yapabileceğimizi konuştuk. Diyalize girmeyi istemedim. Babam nakil olmam için elinden ne geliyorsa yapacağını ve gerekiyorsa böbreklerinden birini bana vereceğini söyledi. Testler yapıldı, uyumlu çıktı. Hemen ameliyata aldılar. İşte bugün sağlıklı bir şekilde aranızdayım. Ameliyatım başarılı geçti. Babama benim için yaptığı büyük fedakarlıktan ötürü ne kadar teşekkür etsem azdır, kendisinin hakkını hiçbir zaman ödeyemem” dedi. 


Tuğba Çelik’in babası 46 yaşındaki Harun Çelik ise, “İki kızım var. Her anne ve baba çocuklarını sağlıklı, mutlu görmek ister. Bana iki böbreğimden birini kızıma vermek bir şey kaybettirmez. Ama bu sayede kızıma yeni bir hayat bağışlamış olurum diye düşündüm. Ülkemizde bizim durumumuzda binlerce hasta olduğu söyleniyor. Yeter ki birbirimize destek olalım, umudumuzu kaybetmeyelim” şeklinde konuştu. 


Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay da, “Ülkemizde kadavradan bağışın artırılamaması büyük sıkıntı. Beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden hayattayken kendilerinin bağış beyanları ve sonrasında da yakınlarının izin vermesiyle organ alınabiliyor. Binlerce hasta nakil ameliyatı olabilmek için sırada bekliyor. Eğer kadavradan bağışı artırabilirsek daha çok insan yeni bir hayata başlamanın sevincini yaşayacaktır” dedi.

Editör: Wan Haber