Yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından baba yadigarı olarak adı açıklanan Osman Nuri Gülaçar ilk tanıtım mitinginde Vanlılara umut verici bir vizyon sunmayı başardı.

Ak Partililerin 2002 seçim ruhu dirildi

Ak Parti Gülaçar'ı aday göstererek Van'daki 2002 yerel seçim ruhunu yakaladı gibi. Çünkü tanıtım mitingi olmasına rağmen Başbakan'ın son Van mitinginden sanırım daha kalabalıktı. Ak Parti görülüyor ki yerel seçimleri çok ciddiye almış. Miting alanında bulunan herkesin yüzü gülüyordu. Ak Partililer Başbakan'ın belirlediği adaydan memnun. Herkesin tartıştığı mahalle imamından belediye başkanı mı olur sorusuna Gülaçar cevap verdi. Gülaçar, miting alanında bulunan vatandaşlara kendisini tanımayanlara anlatmalarını ve Gülaçar'ın asla adaletten, dürüstlükten ödün vermeyeceğini söylemesini istedi.

Gülaçar doğru bir karar mıydı?

Gençlerin abisi, mahallenin imamı Osman Nuri Gülaçar duruşuyla, bilgeliğiyle, halka hitap şekli ile yerel seçim heyecanına ivme kazandırdı bile. 2009 belediye seçimini kaybeden Ak Parti neden kaybettiğini çözmüş olmalı ki Gülaçar'ı aday gösterdi. Çünkü Ak Parti'nin 2009 belediye seçimini kaybetmesini tamamen hizmet kalitesi ve çalışmamaya bağlayamayız. Hizmette son derece başarılı olan bir belediye başkanı halkla olan iletişimi, teması, kucaklaşmayı sağlayamadığı için de kaybedebilir. 2009'da Burhan Yenigün tekrar belediye başkan adayı gösterilirken Vanlılar bunun yanlış bir karar olduğunu ısrarla söylüyordu. Vatandaşların nabzını tutamayan Ak Parti'ye en güzel cevabı sandıkta da verdiler. Şimdi ise Yenigün'ün aksine Gülaçar'ın ne kadar doğru bir karar olduğunu haykırıyorlar.

Bütün bu artılar sandığa oy olarak yansıyacak mı?

2014 yerel seçimlerinde Gülaçar mı?

Bekleyelim ve 30 Mart 2014'te sonucu birlikte görelim.

Kaya'ya nihayet rakip çıktı

Vanlılar tarafından çok sevilen mevcut belediye başkanı Bekir Kaya'nın Barış ve Demokrasi Parti'si tarafından tekrar aday gösterilmesi diğer rakip partilerin aday göstermesini zorlaştırmıştı. Ak Partinin büyükşehir resmi aday adaylarına baktığımda BDP'nin yerel seçimleri büyük bir farkla alacağı kanaatindeydim. Ama Başbakan, Ak Partinin Büyükşehir adayı olan Gülaçar'ı açıkladıktan sonra fikrim değişti. Anlayacağınız 2014 yerel seçimleri her zamankinden daha heyecanlı geçecek. Gözle görülür bir şekilde seçim çalışmalarına başlamayan BDP ise ev ev dolaşıp büyükşehir belediyesini kaybetmemek için işi sıkı tutacaktır. Ancak şu da bir gerçektir ki Gülaçar kazansa ya da kazanmasa Kaya'ya Van'da rakip olacak istisna belediye başkanı adaylarından biridir.

Fazıl ERÜŞ

Editör: Wan Haber