Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Fatsa Şubesi tarafından organize edilen ve Fatsalı yerel sanatçı ile şairlerin sahne aldığı, "Bir Söz Bir Saz Gecesi" davetliler tarafından beğeniyle izlendi.
Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlen geceye Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Fatih Çetil, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Arslan, MHP İlçe Başkanı Şakir Cemal Uygun, MHP İl Genel Meclis Üyesi Murat Can ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını TYSD Fatsa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nimet Koç yaptı. Kültür ve sanatında toplumsal ihtiyaçlardan biri olduğu düşüncesi ile bu sanat gecesini Fatsalılar için hazırladıklarını belirten Koç, "Bir ülkede yoksulluğun ancak eğitimle, istihdamla ve üreterek yok edilebileceği anlayışıyla hareket eden derneğimiz; sosyal yardım, eğitim, sağlık, kültür ve sanat gibi konularda faaliyet göstermektedir. Bu bağlamda biz de Fatsa şubesi olarak, ilçemiz şartlarında en elzem olduğunu düşündüğümüz eğitim ve sosyal yardımlara ağırlık vermekteyiz. Bu eğitim ve öğretim yılında 60 ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisine katkı bursu vermekteyiz. Kültür ve sanatında toplumsal ihtiyaçlardan biri olduğu düşüncesi ile bu sanat gecemizi siz değerli konuklara hazırladık. Ülkemiz sanat hayatında rol oynadığını düşündüğümüz; şiirleriyle, besteleriyle birçok türküyü dillere yerleştiren değerli şair ve bestekârlarımıza, okuyucularımıza sanat hayatına kattığı zenginlikten dolayı müteşekkiriz" dedi.
Gecede Volkan Odabaş, Gülay Abu, Hasan Gençay, Ali Bektaş, Azer Yaran adına Gürsel Oral, Mehmet Yerebasmaz adına Gürsel Oral, Ahmet Fidan, Avni Kaysal adına Kemal Koç, Dursun Ali Akınet adına Nimet Koç şiir, Hasan Bayar, Hülya Hakalmaz, Sinan Şahin, Ata Bahri Çağlayan, Kandemir Kaytaz, Selahattin Aygün, Yüksel Kaytaz ve Avni Kaysal türkülerini seslendirdiler. Gecenin adı gereği program akışı bir türkü ve bir şiir şeklinde devam etti. Gecenin son bölümünde Kaymakam Bekir Atmaca kendi yazdığı "Nedir Mutluluk" adlı şiiri, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise Mevlana'nın "Etme" isimli şiirleri seslendirerek sürpriz yaptılar.
Gecenin en sonunda ise şair ve sanatçılara protokol mensupları tarafından plaketleri takdim edildi.
(MY-SLH-Y)

08.12.2012 12:11:11 TSI

Editör: Wan Haber