Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Toplumdaki farkındalığı ve zihinsel dönüşümü medya işbirliğiyle çözeceğiz" dedi.
Bakan Şahin, Wow Otel'de Televizyon Yayıncıları Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Televizyon yöneticileriyle görüşen Bakan Fatma Şahin, toplumsal ve siyasal alanda zihinsel dönüşümün gerektiğine dikkat çekerek, güç birliği ve ortak çalışmalarla zihinsel dönüşümü sağlayabileceklerini söyledi. Bugün yaşanılan birçok sorunun beraber senkronize olarak çözebileceğini vurgulayan Bakan Şahin, toplumun bilincini ve toplumsal algıyı yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bunu da yasaklarla, olmazlarla, birbirimizi suçlamalarla değil, daha fazla özgürlük, bilinç yükseltme ve farkındalığı arttırmayla başaracağız. Medya okuryazarlığını güçlendirerek birçok sorunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı.
Televizyonculuğun toplum tarafından bu denli kabul gördüğü bir dönemde bir araya gelebilmenin ve rekabeti doğru bir şekilde yapabilmenin çok önemli olduğunu dile getiren Şahin, "Bu masa, bunu iyi yaptığımızı gösteriyor. Siyaset ve medya dünyasını ikiz kardeşe benzetiyorum. Medya; büyük bir zaman, bilgi birikimi, azim gerektiren bir alan. Bu alanda başarılı olmamız gerekiyor. Önceliklerimiz değişse de empati ve hoşgörü gerekiyor. Birbirimizi anlamamız gerekiyor" diye konuştu.
Yapılması gereken en büyük şeyin toplumun bilincinin yükseltilmesi olduğunu dile getiren Bakan Fatma Şahin, "Bunu başardığımız zaman ulaşamayacağımız, yakalayacağımız hiç bir istatistik verinin olmayacağına inanıyoruz. Güçlü taraflarımızı daha güçlü kılmak, rol modellerimizi çoğaltmamız gerekiyor" dedi.
"2013'te yoksulluğu azaltma, kadının statüsünü güçlendirme, medya ve çocuk algısında yapmamız gereken çok şey var. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırma ve zihinlerdeki engelleri kaldırma yine bu zihinsel dönüşümle olacaktır" diye devam eden Şahin, "Size ihtiyacımız var. Bu ülkenin geleceğini birlikte kuracak gücümüz var. Ekonomik kalkınmada yakaladığımız performansın bütün dünyada ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Uluslararası kriterlerin artık bunu kabul ettiği bir dünya düzenindeyiz. Toplumun bilincini ve toplumsal farkındalığı yükseltmeliyiz. Daha fazla medya okur yazarlığını güçlendirerek bir çok sorunu çözeceğimize inanıyoruz. Hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Medya ve çocuk algısında medyadaki güce ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Adem Gürses ise, medyanın, Türkiye'nin görünen yüzü olduğunu ifade ederek, "Medyanın da ticari kuruluşlardan oluştuğunu unutmamak gerekir. Zararlı yayınlardan korunmak için bilinç oluşturmak önemlidir. Bilinç oluşturma, bazen devletin katkısıyla teşviklerle olmalıdır. Bütün devlet kurumları, kendi yasalarına madde ilave ederek bizden günün belli saatlerinde yayın mecburiyeti getirdi ve bu durumun bizi ne kadar zor durumda bıraktığı malumdur. Kamudan kaynak alan kuruluşlar değiliz. Böyle bir yayın yapma ihtiyacı varsa ve bunu yasal bir mecburiyete dayandırdıklarında bunun bir ücreti olmalıdır. Biz kamudan kopuk değiliz, bu hizmeti elbette gönüllü veririz. Ancak gazetelere uygulandığı gibi Basın İlan Kurumu'nun yasasına küçük bir ilaveyle buna da bir bedel ödenmesi gerekir" şeklinde konuştu.
(VK-ÇK-OK-Y)

11.01.2013 14:45:03 TSI

Editör: Wan Haber