Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan "Aile Büyük Ödülü" alan 86 yaşındaki Fatma Sümer, Başbakan Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile polemiğe girmemesini isteyerek, "Kılıçdaroğlu ile çarpışınca hastalanıyor, Başbakanımız hastalanınca bizler de burada üzülüyoruz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da katılımıyla Rixos Otel'de düzenlenen Uluslararası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi'nde "Aile Büyük Ödülü" alan 86 yaşındaki Kırıkkaleli Fatma Sümer, Kırıkkale'nin Etiler Mahallesi'ndeki evinde kendisini ziyaret eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın dünyanın Başbakanı olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sözlü çarpışmalarından dolayı hem Başbakan'ın hem de kendisinin rahatsız olduğunu dile getiren Fatma nine, Başbakan Erdoğan'la ilgili olarak yaşadıklarının hepsini rüyalarında bir bir gördüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan'ı çok sevdiğini ve hep yakından görmek istediğini anlatan Fatma nine, "Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. O benim oğlum. Bu nedenle ona gittim ve sarıldım. 49 torun gördüm ve bana Başbakan bir ödül verdi. Başbakan'ı görünce ona kendisini çok sevdiğimi söyledim ve 'Allah beni sana kavuşturdu' dedim. Başbakan çok doğru ve iyi bir insan, onu çok seviyorum. Başbakan dostluk istiyor, bunun için çabalıyor. Her sene onu rüyamda görüyorum. O, barış için çabalıyor. Bakın ortalığı nasıl düzeltti. Şehitlerimiz çok oluyor ama ne yapsın çok çabalıyor" dedi.
Umreye giderek Başbakan için tavaf yaptığını da dile getiren Fatma nine, "Başbakanımız 3 çocuk istiyor. Başbakanım istediği için Allah 3 de versin, 4 de versin. Benim de çocuklarım var. Hepimiz geniş bir aile olduk" şeklinde konuştu.
(AK-VY-BÖ-CC-Y)

04.01.2013 17:52:56 TSI

Editör: Wan Haber