Fatih Terimden Fİfa nın dergisine flaş açıklamalar geldi. İmparator Terim FIFA Weekly dergisine milli takım ile ve 2016 şampiyona ilgili önemli açıklamalar geldi.


Milli takımlar teknik patronu Fatih Terim FIFA Weekly yani fifanın haftalık dergisine kapak oldu ve önemli açıklamalar yaptı. Fatih Terim 80 milyon kişilik bir ülkeye sahibiz ve yüksek potansiyele sahip bir ülkeyiz futbol olarak eksik çok yönlerimiz vardır diye konuştu.


FIFA Weekly e kapak olan Fatih Terim takımda istikrar sorunu olduğunu ve bunun üzerinde durulduğunun önemine vurgu yaparak kalan bütün maçlarımızı kazanabilirz ama 2016 Fransaya gidilememesi durumunda bunun Dünyanın sonu olmadığını söyledi.

 

"ÜLKEMİZDE BİR ÇOK ŞEY GİBİ FUTBOL DA İSTİKRARSIZ"


Ülkede futbolun istikrarsız olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "Ülkemizdeki birçok şey gibi futbol da istikrarsız. Bunun üzerinde çalışmaya ihtiyacımız var. 80 milyonluk nüfus, çok büyük bir potansiyel var ama hala bir şeyler eksik. Kulüpler finansal problemler yaşıyor. Daha fazla taraftara ihtiyacımız var. Yeni yetenekler bulmalı ve geliştirmeliyiz. İşte ben de tam bunun için buradayım. Milli Takım hocası olarak, Federasyon ve ülke olarak yaptığımız ilerlemeden kendimi sorumlu hissediyorum. Teknik direktörlük sadece işimin bir parçası. Bu yeniden imza atmamın bir nedeni. Federasyon beni bunları yapmam için istedi" dedi.


"DÜNYANIN SONU DEĞİL"


A Milli Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'na gitme şansını da değerlendiren deneyimli hoca, "Ne olacağını hiç bilemezsiniz. Kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Ama Fransa'ya gidemezsek de dünyanın sonu değil. Bununla anlaşmamız lazım. Turnuvalarda final oynayacak bir milli takım oluşturuyorum. Bunu başarabilmek için zaman gerekli" dedi.


"BELKİ BİR GÜN İTALYA'YA DÖNERİM"


Röportajının sonunda İtalya'yı çok sevdiğini ifade eden Terim, "İtalya benim ikinci evim gibidir. Ailem ve çocuklarım ile orada yaşadım. Kim bilir, belki bir gün yeniden dönebilirim" diye konuştu.

 

terim-001.jpg

 

Editör: Wan Haber