Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirilen eğitim toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Oğuz Temizhan, ilçedeki okullarda Fatih Projesi'nin uygulanırlılığı konusunda incelemelerde bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Gurup Başkanı Oğuz Temizhan, Manavgat Çağlayan Lisesi'nin ziyaret ederek, Fatih Projesi'nin etkileşimli tahta uygulamaları konusunda öğretmenlerle görüş alışverişinde bulundu
Oğuz Temizhan, Fatih Projesi kapsamında Ankara'da yapılan değerlendirmelerin soyut olabileceğini ifade ederek, "Bizim için, bu konuda okullarda görev yapan öğretmenlerimizin ifadeleri, talepleri, dilekleri ve görüşlerine çok önem veriyoruz. Yapılan çalışmalarda bazen uygulamada sorunlar olabiliyor. Bunların geri dönüşümlerini almak istiyoruz" dedi.
Etkileşimli tahtanın özellikleri konusunda okullardan görüş aldıklarını kaydeden Temizhan, "Biz gelen yazılarda her okul hatta öğretmenler dahi farklı farklı isteklerle geldi. Biz bunları ortalamaya çevirmeye çalıştık" dedi.
Akıllı tahtaların internet bağlantıları ve içerikleri konusunda hızlı bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Oğuz Temizhan, "İnternet yakın gelecekte çok hızlanacak. Biz de bundan yararlanmak amacıyla okullarda bulunan akıllı tahtaları kablo vasıtasıyla internet erişimini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. İçerik konusunda Türkiye'de sektörün yeterli olmamasından ve hazırlanan içeriklerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenme gerekliliği olduğu için biraz ağır yürüdüğünü belirten Temizhan, "İçerik konusunda EPA adlı bir portal hazırlanıyor, Yakında faaliyete başladığında çok yararlı olacak" ifadelerini kullandı.
İlkokul öğrencilerine tablet verilmediğini de belirten Temizhan, "Biz temel ve klasik eğitimin devam etmesinden yanayız. Öğrencilerimiz ilk 4 sınıfta kesinlikle tablet almayacak. Kalem ve defterle yazı yazmayı öğrensinler. Önce gerçek hayatı tanısınlar, sonra sanal ortama geçebilirler. Diğer taraftan okullarda bulunan akıllı tahtalarla da 40 dakikalık dersin 30 dakikası içerikle ders anlatılmamalı. Bu daha az olmalı. Pedagojik olarak öğrencilerin dikkati dağılmamalı" dedi. Temizhan, öğrencilere dağıtılacak olan tabletlerle girilebilecek olan internet siteleri içinde kısıtlama olacağını belirterek, "Bu konuda, Singapur, Güney Kore ve Avrupa'daki uygulamalar birbirinden farklı" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Oğuz Temizhan, öğretmenlerle yaptığı görüşmenin ardından sınıfları ziyaret ederek, akıllı tahta uygulamasını yerinde inceledi.
(AK-SK-Y)

17.12.2012 16:31:46 TSI

Editör: Wan Haber