Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi ile ilgili Proje Mersin İl Koordinatörü Erol Uysal, Türk Telekom tedarikçi firmalar ile ilgili okulların Fatih Projesi'nden sorumlu müdür, müdür yardımcıları ve BT öğretmenleri ile bir araya geldi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleşti. Fatih Projesi'nin uygulamasına ilişkin bilgilerin verildiği toplantıda, projenin eğitim adına bugüne kadar atılmış en büyük adım olduğu vurgulandı. Toplantıda, örnek uygulamalar yapılarak, projenin eğitimin geleceğine yepyeni bir şekil vereceği ifade edildi. Pilot okullarda sürdürülen Fatih Projesi uygulamalarının gelecek eğitim-öğretim yılında daha da yaygınlaştırılarak hayata geçirileceği açıklandı.
Fatih Proje'sinde kullanılan cihazların tanıtıldığı toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, "Fatih Projesi'nin dünyada bir ilk olması onu çok önemli kılmaktadır. Bu projenin eğitimde açacağı yenilik ve değişim süreci bizim için ayrıca önemli" diye konuştu.
Gelecekte eğitimlerin kampus okullarda verileceğini de dile getiren Gül, Mezitli Kuyuluk'ta çalışmalara başladıklarını söyledi. Mersin'in eğitinde kendini kanıtladığını ifade eden Gül, bu başarılara yeni başarılar eklemek için birçok alanda çalışmaların sürdüğünü anlattı. Gül, "Fatih Projesi, öğretmenin sınıfta olmaması halinde, kesintisiz olarak dersin devam etmesini sağlayan bir çalışmadır. Bu yönüyle Fatih Projesi eğitimde devrim niteliği taşımaktadır" şeklinde konuştu.
(KRY-KYM-Y)

04.01.2013 15:14:51 TSI

Editör: Wan Haber