Şırnak'ta "Fatih Projesi" kapsamında merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, 142 adet tablet bilgisayar dağıttıklarını belirterek, 16 okulda toplam 400 akıllı tahtanın hizmet vermeye başladığını kaydetti. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ise, "Eğitime yönelik hassasiyetten ötürü öncelikle basın mensuplarımıza teşekkür ederiz. Gerçekten eğitim hizmetlerin iyileştirilmesi yönünde ulusal düzeyde ve mahallinde yapılan çalışmalar takdire şayan. Son 4-5 yıl içinde baktığımız zaman gerçekten Türkiye ortalamasının çok üzerinde derslik yapılıp. Öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Hiçbir ilde olmayan eğitim ikamet merkezlerini yaptık. Bu eğitim ikametgah merkezleri dediğimiz çok kısa bir sürede 150 günde ihtiyaç duyulan öğretmenin kiralık ev bulamadığı kırsal alanlarda dayalı, döşeli, kaloriferli sürdürülebilir bir işletmeye sahip aynı zamanda altlarında hizmete erişim merkezi kırsal kalkınma merkezi diyebileceğimiz binalar yaptık. Bu binaları öğretmenlerimizin hizmetine sunduk. Öğretmenlerimiz çok dahasına layık. Öğretmenin verdiği eğitim hizmeti çok daha verimli olacaktır. Dolayısıyla bu bizim topyekun Şırnak'a Şırnaklı vatandaşlarımıza, gelecek nesillerimize ve eğitimin çıtasını yükseltmeye aslında ciddi bir zemin. Bu yönüyle de bu hizmetin bütün öğretmenlere hayırlar ve başarı getirmesini temenni ediyoruz" dedi.
Öğrencilerden Elif Yıldırım da, "Bu tabletler sayesinde teknolojiyi daha iyi takip ediyoruz. Derslerimizde daha iyiyiz. Kayseri İstanbul gibi bizim de tabletlerimiz oldu" diye konuştu.
Gülcan Akyol adlı öğrenci de, "Bugün tabletlerimizi aldık derslerin daha güzel olacağını tahmin ediyorum. İnşallah öyle olur. Çok teşekkürler" şeklinde konuştu.
(CK-YRT-ÖZ-Y)

14.02.2013 18:42:24 TSI

Editör: Wan Haber