Adıyaman'da pilot olarak belirlenen okullarda, FATİH Projesi kapsamında tablet bilgisayarların dağıtımı başladı.
Pilot olarak belirlenen Fatih Anadolu Lisesi ve Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi'nde 412 dokuzuncu sınıf öğrencisi ve 79 öğretmene, düzenlenen törenle tablet bilgisayarların dağıtımı yapıldı.
Fatih Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene; Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Baro Başkanı Av. Abdullah Tel, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, İl Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Törene katılanlar, öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını verdi.
Vali Mahmut Demirtaş, tablet bilgisayarların dağıtımında duygulanarak, kendi zamanlarında kara tahta, beyaz tebeşirle eğitim gördüklerini, şimdi ise öğrencilerin bilgisayarda eğitim gördüklerini ifade etti.
FATİH Projesi'nin amacını anlatan Demirtaş, "Ben çok duygulandım arkadaşlar. Bu memleketin önünün açık olduğuna inanıyorum. FATİH Projesi'nin en önemli amaçlarından birincisi bilgiyi üretme, ikincisi bilgiyi kullanma, üçüncüsü bu bilgiye en hızlı bir şekilde erişimi sağlamaktır. Siz eğer bu bilgiyi üretebiliyorsanız; bilgiyi kullanabiliyorsanız ve bu bilgiyi en hızlı bir şekilde kullanabilme imkanınız varsa, o zaman hedeflerinize çok kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin biliyorsanız bir hedefi var. Kısmet olursa dünyada 2023 yılında gelişmiş ilk 10 ülkenin içerisine girebilmek. Bunu ancak bilgi ile yapabiliriz. Bu hedefe sizlerle ulaşacağız. Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Bu tabletlerin hayırlı olmasını diliyorum. Ama tabletler konusunda sizlere bir tavsiyem olsun. Lütfen bu tabletleri bir oyun aracı olarak kullanmayalım; bilgi olarak kullanalım. Bilgiye erişim olarak kullanalım. Ama kitap okumayı da ihmal etmeyelim" dedi.
Öğrenciler de, bu tabletlerin dağıtımının eğitim alanında devrim niteliğinde olduğunu söyledi.
(AHM-SO-Y)

14.02.2013 12:38:57 TSI

Editör: Wan Haber