2011-2012 eğitim öğretim döneminde pilot uygulama ile 17 ilde dağıtımına başlanan tablet bilgisayarlar 2012-2013 eğitim öğretim döneminde 81 ile yayılarak hayata geçirilmeye başlandı.
Pilot bölgelerin dışında kalan tüm illerde dağıtılacak olan 49 bin tablet bilgisayardan Bayburt'ta 239 öğrenciye ve 55 öğretmene olmak üzere toplam 294 adet içerisinde z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) z kitap dijital ortamda okutulan ders kitaplarının öğretim programları esas alınarak animasyon, video, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo gibi öğeleri içeren tablet bilgisayarlar, Vali Hasan İpek'in katıldığı bir törenle Anadolu lisesinde eğitimöğretim gören 9. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere dağıtıldı.
Bilgisayar dağıtımı öncesi proje hakkında bilgi veren İl milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, "Sayın Valimizin iştirakleriyle Fatih Projesinin ayaklarından biri olan tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Daha öncesinden Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalarımız tüm genel liselerimize kurulmuştu. Bunun ikinci ağayı olarak da pilot uygulama olarak. İlimizin iki okulunun 9. Sınıfın öğrencilerine ve o okulumuzun tüm öğretmenlerine tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak bu okulumuzda 89 öğrencimiz ve 25 öğretmenimiz bu gün itibariyle tablet bilgisayarlarına kavuşmuş olacak. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tablet bilgisayar ve akıllı tahta ile beraber yapacakları faaliyetler hem Bayburt eğitiminin hem Türkiye eğitiminin çıtasının yükselmesine katkılar sağlayacaktır." diyerek bilgi verdi.
Tablet bilgisayarların dağıtımın yapılmasının ardından Vali Hasan İpek, öğrencilere nasihatlerde bulunarak; "Bu bilgisayarları siz iyi kullanacaksınız başarınız artacak eğer artarsa tüm Türkiye'de bu bilgisayarlar dağıtılacak. Bu yüzden iyi çalışmanız ve başarıyı artırmanız gerekiyor. Bizde devlet olarak heveslenelim ve daha çok bilgisayar dağıtalım, hepinize başarılar diliyorum." diyerek öğrencilerin sorumluluklarını iyi bilmeleri gerektiğini vurguladı.
(YY-AA-Y)

15.02.2013 12:28:26 TSI

Editör: Wan Haber