BALIKESİR - Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, bazı illerdeki pilot okullarda uygulanmaya başlayan FATİH projesinin, dünyaya örnek olduğunu söyledi. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da iddialı olduğunu belirten Aydın, "Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde bile böyle bir proje yok. Bize hayranlıkla bakıyorlar. Dünya çapında rekabet için belli bir noktaya gelindi, artık bu teknolojiyi ihraç edeceğiz. Türkiye'nin bu anlamda teknoloji üssü olma gibi bir iddiası var." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılında Balıkesir'de düzenlediği mitingde ilk defa açıkladığı FATİH projesinin tanıtımı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışma başlattı. Proje, "Her Salı FATİH'teyiz" adı altında düzenlenecek toplantılarla tanıtacak. Basın mensuplarına yönelik olarak Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi'nde yapılan ilk toplantıda, projede yer alan akıllı tahtalar tanıtıldı. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın, "Devlet okullarına koyulan akıllı tahtalar ve öğrencilerimize verilen tablet bilgisayarlarla eğitim alanında bir devrim yapılmış oldu. Bu projeyle Türkiye'deki eğitim bırakın Avrupa'yı, dünya ülkelerinden daha ileri duruma gelecek. Dünyadaki teknolojik gelişmelerin yansıması, Türkiye'de de devam etmektedir. Ülkemiz bu anlamda FATİH gibi iddialı bir projeye imza atmış durumda. Beş bakanlık, TÜBİTAK, Türk Telekom ve Türksat yetkilileri, her hafta biraraya gelip projeyle ilgili gelişmeleri değerlendiriyor. 6 Eylül itibariyle tablet bilgisayarlar dağıtılarak projenin pilot uygulaması başlatıldı." şeklinde konuştu.

Balıkesir'de 66 okula takılan toplam bin 447 akıllı tahtayla eğitimlere başlandığını aktaran Aydın, öğretmenlere de eğitim verilmeye devam ettiğini söyledi. Yeni sistemle öğretmen ve öğrencilerin kolay ve anlaşılır eğitim yaptığını belirterek, "Proje, güvenli internet uygulamasıyla yürütülüyor. Aynı zamanda öğretmenlerimizin de işlerini kolaylaştırıyor. Öğretmenlerimiz çok istekli, ciddi bir sinerji oluştu. Soyut kavramlar somutlaştırılacak ve iletişim sorunu azalacak. Öğretmen sınıfta rehber olacak, iyi bir planlama için biraz yorulacak. Öğrencilerimizse iç içe olduğu teknolojiyle sınıf ortamında buluşacak, ilgi ve sevgisi derse odaklanacak." dedi.

Tanıtımdan sonra İbrahim Aydın, Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Muzaffer Çakır ile birlikte merkezde eğitim gören üstün zekalı çocukları ziyaret etti. Çocuklarla sohbet eden Aydın, zeka seviyesi 130 ve üzerinde olan çocukların, burada okulları dışında özel eğitime tâbi tutulduğunu belirtti. Merkezde 138 çocuğun eğitim aldığını kaydeden Aydın, bunlardan 45'inin ilçelerden düzenli olarak geldiğini açıkladı. CİHAN

Editör: Wan Haber