Fatih Projesi Çorum'da başladı.
Proje kapsamında 37 okulda 802 adet akıllı tahtanın kurulumu tamamlandı. Pilot okul olarak belirlenen Çorum Anadolu Lisesi, İnönü Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Lisesinde 9. sınıf öğrencilerine 763 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.
Törene Vali Sabri Başköy, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Ekeri Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, bürokratlar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Vali Sabri Başköy'de açıklamasında Fatih projesinin, rüya gibi bir proje olduğunu belirterek, "Devlet 15 milyar dolarlık dev bir projeyi çocuklarımızın imkanına sundu. Artık dünyaya hitap edebilen, kendine güvenen, teknolojiyi sonuna kadar kullanabilen bir nesil yetişiyor. Bu ülkemiz için övünülecek bir projedir" dedi.
Öğrencilerin artık defter kitap taşımaktan kurtulacağını ifade eden Başköy öğrencilerin ellerinde tablet bilgisayarlarla okula geleceğini söyledi.
Fatih projesi hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, projenin tamamen milli kaynaklar kullanılarak finanse edildiğini ve okullarda kullanılacak olan etkileşimli tahtaların tasarımının Türkiye'ye ait olduğunu belirtti.
Çorum'da 37 okulda 802 adet akıllı tahtanın kurulumunun tamamlandığını açıklayan Girgin, ayrıca proje kapsamında Çorum'da 500 adet etkileşimli tahta kurulmasının amaçlandığını dile getirdi.
Fatih Projesi İl Koordinatörü Zahir Tümer'de proje ve etkileşimli tahtanın kullanımı hakkında teknik bilgiler verdi. Uluslar arası ölçekte örnek gösterilen devasa bir proje olduğunu belirten Tümer, eğitimin teknoloji ile buluştuğunu dile getirdi..
Öğrenciler tablet bilgisayarlar sayesinde kitap içeriklerine erişebilecek, sınıflarında kablosuz internete bağlanacak ve son teknoloji olan etkileşimli tahtalarla eğitim yapabilecek. Proje kapsamında ayrıca her okula 1 adet çok fonksiyonlu yazıcı ve 1 adet doküman kara tahsis yapılacak. Tüm okullara 100 mega bit fiber internet sağlanacak. Mayıs ayından itibaren Meslek Liseleri'nde, Temmuz ayından sonra ise Ortaokul ve İlkokullara etkileşimli tahta kurulması planlanıyor.
Konuşmaların ardından, Çorum Anadolu lisesi öğrencilerine tablet bilgisayarları, törene katılan protokol üyeleri tarafından teslim edildi.
(MMY-BÖ)

19.02.2013 18:23:31 TSI

Editör: Wan Haber