Özel bir televizyon kanalında hafta içi her gün sabah haberleri ile izleyicilerin karşısına çıkan spiker Fatih Portakal, Çorlu'da düzenlenen bir kitap fuarına katıldı.
ses'Siz adlı ilk kitabı yayımlanan Fatih Portakal, Çorlu'da Orion AVM'nin ev sahipliğinde düzenlenen Kitap Fuarına katıldı. Fuar kapsamında önce sinema salonunda vatandaşlarla bir söyleşi gerçekleştiren Fatih Portakal daha sonra alışveriş merkezinin zemin katında okuyucular için kitabını imzaladı.
Yüzlerce kişinin kitap imzalatabilmek ve fotoğraf çektirebilmek için kuyruk oluşturduğunu gören Fatih Portakal, ilgiden memnun olduğunu söyledi. Çorlu'nun keyif aldığı yerlerden biri olduğunu dile getiren Portakal, "Daha önce Eskişehir'de, Diyarbakır'da bu derece keyif almıştım. Çorlu'da keyif aldığım yerlerden biri oldu. Bana gösterilen ilgiden ziyade bir kitap fuarına bu kadar ilgi gösterilmesi güzel bir şey. Bu yıl bildiğim kadarıyla 4'ncüsü yapılıyor bu hem bölge için hem de Çorlu için bulunmaz fırsat. Her sene yaparlarsa söz her sene gelirim" dedi.
Kitaba ilginin burada güzel olduğunu Türkiye genelinde de güzel olduğunu anlatan Fatih Portakal, şöyle konuştu: "İlk kitap olmasına rağmen oldukça güzel. Tabi ahım şahım değil ama olsun ben mutluyum en azından, bir sorumluluğu yerine getirdim, bir adım attım inşallah bundan sonra devamı gelir. İnsanlar ülkede düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilsinler. İnsanlar ülkede aman biri bir şey söyleyecekmiş diye aman ne bileyim ben bunu söylersem karşımdaki ne der endişesi ile korkusu ile hareket etmesin. Kimse kimseye hiçbir şey dayatmasın. Önemli olan insanlar düşüncelerini, söylemek istediklerini söylesin. Anlaşabileceğimiz noktalarda da anlaşalım, yolumuza devam edelim. Çünkü ülkenin huzura ihtiyacı var, sevgiye ihtiyacı var, saygıya ihtiyacı var ben programlarımda bunu gerçekleştirmeye çalışıyorum bunu yapmaya çalışıyorum. İnşallah daha da güzel olacak."
Portakal, zaman zaman "yaptığınız iş riskli değil mi" diye soranlar olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Riskli meslek grupları arasında değil benim işim. Benim işim yerin 630 metre altında kömür çıkaran bir işçiden daha az tehlikeli. Çünkü onlar canlarını kaybedebiliyor. Çok daha tehlikeli. Benim işin şöyle bir riski var. Türkiye'de konuştuğunuz zaman veya düşüncelerinizi aktarmaya çalıştığınız zaman, benim düşüncem bu arkadaşım dediğinizde ister istemez insanların kafalarında soru işaretleri oluşturabiliyor."
Söyleşinin ardından imza günü gerçekleştiren Fatih Portakal kitap imzaladığı okuyucularıyla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
(SŞ-HO-Y)

20.01.2013 17:47:16 TSI

Editör: Wan Haber