Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Fatih Erbakan, Diyarbakır'ın inançlı Kürtlerin beldesi olduğunu, 100 yıl önce Osmanlı'yı yıkmak için planlar yapan İngiltere'nin Diyarbakır'a gönderdiği ajanlarının inançlı Kürtler tarafından kovulduğunu söyledi.
SP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Demirok Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Dünyada ve Türkiye'deki Sıcak Gelişmeler' konulu konferansa Fatih Erbakan konuşmacı olarak katıldı. Erbakan, dünyada ve Türkiye'de yaşanan sıcak gelişmelere değinirken, her şeyin iyiye gittiği, 'düne göre daha iyiyiz' gibi düşüncenin doğru olmadığını söyledi. Erbakan, hem Arap baharında hem ülkemizdeki gelişmelerde siyonistlerin rolünün ne olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.
"VAHİM YÖNLER DE GÖRÜLMELİ"
Türkiye'de yaşananların müsbet yönleri kadar vahim yönlerinin de görülmesi gerektiğini belirten Erbakan, onun için bu olayların senaristlerini görmemiz gerektiğini kaydetti. Dünyada medya ve finansmanı ele geçiren siyonizmin, 7 milyar insanı etkileme gücüne sahip olduğunu savunan Erbakan, bu sayede İsrail'in kurulduğundan beri Filistin'e zulüm yapmasına rağmen özel muamele gördüğünü dile getirdi. İktidarda olanların rahmetli genel başkanlarının talebeleri olduğunu anlatan Erbakan, hükümetin 4 4 4, başörtüsü gibi güzel adımlar attıklarını ifade etti. Erbakan, "Türkiye ekonomisinin iyiye gittiğini söylemek doğru değil. Türkiye'nin şu anda 550 milyar dolar borcu var. Bugüne kadar iktidarların yaptığı borçların toplamı ise 230 milyar dolar. Borcun artışından hiç söz edilmiyor. İhracat da arttı, diyorlar. Biz de diyoruz ki, ihracat arttı ama ithalat çok daha fazla arttı. Sizin döneminizde katlanarak arttı. IMF'ye borcumuzu azalttık, diyorlar. IMF'ye olan borcu azalttınız ama bizim sadece IMF'ye borcumuz yok. Her yere borcumuz var. IMF borcu diğer borçlar yanında birşey değil" diye konuştu.
(ÜN-AKK-Y)

10.02.2013 17:08:20 TSI

Editör: Wan Haber