AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcıları Osman Türkmen, Ümit Esengül ve Merkez İlçe Başkanı Abdülmenaf Keyifli ile birlikte Van Esnaf ve Sanatkâr Odaları Başkanı Faruk Alpaslan’ı ziyaret etti. Odalar birliği başkanı Alpaslan, beraberindeki oda başkanları temsilcileri ile selamlaşmanın ardından konuşan Alpaslan Şunları Kaydetti.

 Alpaslan, “Ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum. Deprem süresince şahsım ve oda başkanları esnafların yanlarında olurken, siz değerli milletvekillerimiz de bizleri yalnız bırakmadınız. 38 bin üyemiz depremde en çok etkilenen kesim oldu.  KOSGEB kredileri için verdiğiniz çabaya yakından şahit olduk bunun için sizlere teşekkür ediyoruz. Ancak biz isterdik ki bütün esnaflarımız bundan istifade etsin ancak maalesef herkes istifade edemedi.  5084 sayılı yasa esnafımız için çok önemli bir teşvik sağladığı için bunun tekrar uzatılması noktasında verdiğiniz emek için de ayrıca teşekkür ediyoruz” diyen Alpaslan sözlerini şu şekilde sürdürdü” Biz esnaf odaları mesleki alanlarımızda Belediye tarife komisyonlarına çağırılmıyoruz. Bundan dolayı meslek odalarımızı ilgilendiren konularda meslek temsilcileri olarak gidip görüşlerimizi belirtemiyor doğru veya yanlış olduğunu söyleyemiyoruz, bu uygulama doğru değildir. Bunun dışında yeni ticaret kanununda esnaflarımızın kredi alma ihtiyacı doğduğunda kendisinin ve kefil olanın eşlerinin imzalarının istenmesi her ne kadar hukuka uygun olarak görülse bile uygulamada çok ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Bunun düzeltilmesi gerekir ” dedi.

""

Milletvekili Fatih Çiftçi ise şunları söyledi ”Deprem süresince sizlerle diğer sivil toplumla çok iyi bir işbirliği oluşturarak buradan çıkan talepleri bizlerde Hükümetimize Başkanımıza ilettik ve Sayın Başbakanımıza hangi talebi götürdüysek kendisi sağ olsun bunların yerine getirilmesini sağladı.  AK Parti Hükümeti bütün imkânları ve bürokratlarıyla Van için seferber oldu. Milletimiz seferber oldu. bu çok anlamlı ve önemlidir. Eksikler mutlaka olacaktır ancak burada önemli olan çözüm için verilen gayrettir. Biz esnafımız için bugüne kadar verdiğimiz gayreti bugünden sonra da kalan eksikleri ve sorunları gidermek için çaba göstereceğiz. Önümüzdeki yıl Büyükşehirle yolumuza devam edeceğiz. Bunun en çok faydasını esnafımız görecektir. Esnafımız geliştikçe Van’da beraberinde gelişecektir. Bu nedenle biz esnafımız, sanayicimizi son derece önemsiyoruz” diyen Çiftçi, “KOSGEB kredileri için bankalara 8 bin 400 kişi başvurdu ve bundan 5 bin 100 esnafımız yararlandı. Tabi bütün esnafımızın yararlanmasını biz de istiyoruz ancak yinede başvuranların çoğu bu imkândan yararlandı. Bunun haricinde vergi borçları tekrar ertelendi, SGK borçlarını 24 taksit halinde ödeme imkânı getirildi. Esnafın kredi borçları ertelendi ve ayrıca kredi faizleri düşürüldü. 5084 sayılı yasa tekrar uzatıldı. Bütün bunlar kendiliğinden olan şeyler değil. Bunun arkasında çok ciddi bir emek var” dedi.

Editör: Wan Haber