Çiftçi’nin makamında ziyaret ettiği VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van milletvekillerinin desteği ile birlikte ‘K’ Belgesi Ofisi’ni hem Van’da hem de Erciş’te kurulduklarını belirtti. Artık mükelleflerin hem Van’da hem de Erciş’te ‘K’ Belgesi alabileceklerini ifade eden Nadiroğlu, “Bunun hem ilimize hem de ilçemize hayırlı olmasını diliyor, vekillerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


‘BİRLİKTE RAHMET VE BEREKET, AYRILIKTA AZAP VAR’
‘Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap’ olduğunu dile getiren Nadiroğlu, bu mantıkla yol yürüdüklerini de ifade etti. Nadiroğlu, “Bu süreçte birlikte yol yürüdük. İlimizin geleceği açısından bu çabayı sarf ettik. Biz bireysellikle bir yere varılmayacağını biliyoruz. Birlikte yol yürümeyi hedef seçtik. Bir buçuk yıl içinde bunu başardık. Bunun sonucu olarak da Van için altın değerinde olan Tekstil Kent, Fuar Kongre Merkezi ve Yenilenebilir Enerji projelerimizi hayata geçirdik. İlimizde 19 yıldan beri fuarlar açılıyordu. Ancak her yıl yağmurda çamurda, çadırlarda ya da spor tesislerinde yapılıyordu. Ancak çalışmalarımız sonucunda artık kendi mekanımızda ürünlerimizi tanıtacağız. Üreticilerimiz cüzi bir para ödeyerek fuarlara katılabilecekler” şeklinde konuştu.


‘VATSO’NUN ÖNDERLİĞİNDEN YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise Van Ticaret Odası’nın kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Ticaret ve Sanayi Odamız Van’ın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Van’ın kalkınması ve Van’a yeni bir vizyon çizilmesi noktasında bu güne kadar Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndan hep katkı gördük. VATSO ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek Van’ı bir noktaya taşıdık. Bundan sonraki süreçte inşallah hep birlikte Van Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının önderliğinde Van’a yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” dedi.


‘VAN BİR BÜTÜNDÜR’


Kısa bir süre önce Van’da bir takım yanlış anlaşılma ve bilgi eksikliklerinden kaynaklı bazı sıkıntılar yaşandığını da hatırlatan Çiftci, “Bu konu çok tartışıldı. Ancak şunu ifade edeyim ki Van bir bütündür. Biz diğer milletvekilleri ve başkanımızla birlikte K Belgesi Ofisi’ni Van’a kazanılması konusunda gayret sarf ettik. Biz öncelikle bunun Van’a verilmesini istedik. Ama Van olmazsa Erciş’te Van’ın bir parçası, bir ilçesi olması hesabıyla alabileceğini ifade ettik. Böylece K Belgesi Ofisi’ni Erciş’e kuruldu. Ancak biz bunu çok iyi biliyorduk ki amacımız Van’a hizmettir. Van’ı bir bütün olarak görmektir. Ancak hizmetin tekrar Van’a gelmesi noktasında da çalışmalarımız oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binalı Yıldırım’ın Van’ı ziyaretleri sırasında kendilerini çok zorladık ve nihayetinde iki bölgemizde de bu hizmeti verilmeye başlandı. Van’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Tek amaçları Van’ın bütün dinamikleriyle birlikte kalkındırmak ve geleceğe taşımak olduğunun altını çizen Çiftçi, “Bu vesileyle VATSO başkanımı ziyaret ettim. Sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte hep birlikte Van’ı kalkındırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Gerçekleşen ziyarette, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Ayhan Fidan, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yorulmaz ile Meclis Başkanı Ata Altay ve bazı meclis üyeleri de hazır bulundular.

Editör: Wan Haber