Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Fatih Camii avlusunda, hayatını kaybeden Suriyeliler için dua etti. Etkinliğe, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.
Fatih Belediyesi'nin desteğiyle çeşitli sivil tolum kuruluşları, Suriye'de yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Suriyeliler için dua programı düzenledi. Fatih Camii avlusunda düzenlenen dua merasimine çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazının ardından binlerce kişinin katıldığı program, ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu'nun dualarıyla başladı. Duanın ardından Fatih Camii müezzinlerinden Numan Duygu hayatını kaybeden Suriyeliler için Kur'an Kerim okudu.
BAŞKAN DEMİR: "İNANANLAR DUA ETTİKLERİNDE MUHAKKAK NETİCE DEĞİŞİR"
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sizleri en güzel selamla, Allah'ın selamıyla selamlıyorum" diyerek, "Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor. Müminler bir vücudun uzuvları gibidirler. Biri acı duyduğunda tüm vücut bunu hisseder. Biz de bugün burada zalim Esad rejiminin altında canlarıyla, mallarıyla büyük bir imtihan veren Suriyeli kardeşlerimiz için buradayız. Onlar için dua ediyoruz. İnananlar dua ettiklerinde muhakkak netice değişir. İnanmayanların da hiçbir şeyi kabul olmaz" diye konuştu.
Duaların kabul olmasına bir örnek veren Başkan Demir, "Bunun en yakın örneği, 1994 yılında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda yağmur için duaya çıkmasıdır. O zamanlar inanmayanlar gülümseyip geçmişlerdi. Ama mevlam neticesini öyle bir gösterdi ki; bırakın 1994, bırakın 2004'ü şuanda İstanbul'un 2040 yılına kadar suya ihtiyacı yok. İnşallah buradaki duaların neticesinde Suriyeliler başta olmak üzere Mynmar'da, Mali'de, Etiyop'da bulunan mazlumun kurtuluşuna vesile olacaktır" dedi.
"ALLAH SURİYE HALKINA ENSAR TÜRK HALKINI GÖNDERDİ"
Suriyeli İslam alimi Eymen Türkmeni ise dünyanın Suriye'ye karşı sessiz kaldığına dikkat çekerek, "Çocuklar kesiliyor. Namuslara tecavüz ediliyor. Camileri yıkıyorlar. Kur'anı Kerim'e ihanet ediyorlar. Çeşme sularına zehir katıyorlar. Bu rejimin yaptıklarını dünyada herkes görüyor, hepsi işitiyor ama maalesef hepsi susmuştur. Allah Teala Firavun'un zulmüne karşı Musa aleyhsselam'ı gönderdi. Biz Suriye halkına da ensar olarak Türk kardeşlerimizi gönderdi" şeklinde konuştu.
Konuşmalarından ardından hocalar, hep birlikte, öldürülen Suriye halkı ve dünyanın çeşitli yerlerinde işkence gören Müslümanlar için dua etti.
(HÇ-ÖFA-Y)

20.01.2013 17:35:56 TSI

Editör: Wan Haber