İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti'nin uyguladığı Siyaset Akademisi'nin diğer ülkelere de örnek olacak bir çalışma olduğunu söyledi.
AK Parti'nin yıllardır sürdürdüğü Siyaset Akademisi'ne katılmak üzere Denizli'ye gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Denizli Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Burada Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir süre sohbet eden Demir, Denizli'nin geldiği noktanın çok önemli olduğunu söyledi. Denizli'nin potansiyelinin çok büyük olduğunu kaydeden Demir, "Denizli'nin yerel yönetimi de bu potansiyelin farkında. Gelecekte Denizli'nin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Denizli'nin özellikle tekstile dayanan bir potansiyeli var. Bunun daha da canlanacağını, turizmle de desteklendiğinde Denizli'nin ilerleyen dönemlerde hak ettiği yeri alacağını düşünüyorum" dedi.
AK Parti'nin yıllardır sürdürdüğü Siyaset Akademisi'nin Türkiye'de önemli bir işlev gördüğünü belirten Demir, "Ben 2004 yılından bu yana Fatih Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bizim ilk dönemlerimizde de siyaset akademisi vardı. Türkiye'de ilk defa siyaset akademisi düşüncesi o dönemde oluştu. AK Parti'nin önemli bir projesidir. AK Parti'nin ulusal ve uluslararası alanda tüzel kişiliğinin oluşmasında katkıda bulunan bir projedir" dedi.

"SİYASETİN İLGİLENMEDİĞİ KONU YOK"
Siyasetin ilgilenmediği bir konunun bulunmadığını kaydeden Mustafa Demir, şöyle konuştu: "Hocaların, konusunda uzman insanların siyasetin içerisinde ya da siyasette bulunma arzusunda olan insanların faydalandığı bir çalışma modeli olarak düşünüyorum akademiyi. Türkiye'deki bütün illere siyaset akademisi için gittim. Yerel yöneticiler açısından da siyaset akademisi çok önemli. Bizim yıllara dayalı bir tecrübemiz var. Yaşayarak öğrendiğimiz, olgunlaştırdığımız, tecrübemizi halkın menfaatine dönüştürdüğümüz önemli birikimimiz var. Bu konuları siyaset akademisinde paylaşıyoruz. Bir bakımdan da deneyim paylaşım dersleri gibi oluyor. Onun da ötesinde siyasete dair bilgilerimizi paylaştığımız, şehrimize yaptığımı önemli projelerin de önemli bir çalışma alanı olarak düşünüyorum."
AK Parti'nin uyguladığı siyaset akademisinin diğer ülkelere de örnek olabileceğini ifade eden Demir, "AK Parti'nin yaptığı çalışmalar, 12 yıl içinde girdiği her seçimden oyunu artırarak iktidarda olması ve halkın hala AK Parti'ye güveniyor olması AK Parti'yi araştırılması gereken bir dünya projesi olarak ortaya koydu. Diğer ülkeler tarafından da AK Parti incelenirken, bu konular üzerinde durulmalı diye düşünüyorum" dedi.
Ziyaretin ardından Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e çeşn-i bülbül hediye etti. Demir de Zolan'a 'Dünya Edebiyatı'nda İstanbul' isimli eseri hediye etti.
(EV-SÇ-Y)

26.01.2013 14:05:23 TSI

Editör: Wan Haber