Yunus Emre Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin kurucusu Yazar Faruk Dilaver, Çukurova 6. Kitap Fuarı kapsamında yapılan söyleşide okuyucularıyla buluştu.
TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Çukurova Salonu'nda gerçekleşen söyleşide yazar Faruk Dilaver, okuyucularıyla buluştu.
Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide Dilaver, okurlarına Yunus Emre'yi ve onun hayat felsefesini anlattı. Yunus Emre'nin görüşlerini, kültürünü, barış ve kardeşlik anlayışını anlatan Dilaver, okuyucularından da bunları nesilden nesile aktarmalarını istedi. Dilaver, "Burada, Adanalı Yunus severler tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandım. Okuyucularımla buluşmak, onları dinlemek, onlara Yunus'u anlatmak beni çok mutlu ediyor. Ben Yunus'un fikirlerini ve kültürünü tüm dünya halklarına anlatmak için çalışıyorum ve bu yola baş kodum. Bu çeşit organizasyonlar sayesinde okuyucularımla buluştukça, bu yolda yalnız olmadığımı görüyorum. Bunu görmek insanı çok mutlu ediyor. Bu konuda tüm Yunus severlere teşekkür ediyorum" dedi. Dilaver, sözlerini şöyle tamamladı:
"Tüm olumsuzlukların normalmiş gibi gösterildiği şu dünyamızda Yunus'un fikirleri, barış ve kardeşlik hakkındaki görüşleri daha da anlam kazanıyor. Umarım en kısa zamanda dünyamızda barış ve kardeşlik hakim olur."
(SZP-AKL-Y)

19.01.2013 10:04:03 TSI

Editör: Wan Haber