DTCF'deki, duvar bu öğretim yılının başında örüldüğünden bu yana, 'ülkücü öğrenciler' bir tarafta, diğer öğrenciler ise duvarın diğer kısmında yemek yiyor. 
 
Evrensel gazetesinden Uğur Erman ve Onur Rumet Kaya'nın haberine göre, geçen yıl yemekhanede üniversite öğrencilerinin astığı YÖK afişinin ülkücüler tarafından sökülmesi sonrası yaşanan olaylar sebebiyle bu yıl üniversite yönetimi ve dekanlık çareyi yemekhaneyi bölmekte buldu. Yaşanan tartışmanın çatışmaya dönmesinin ardından fakülteye çevik kuvvet polisleri girmişti. Olayın ardından çok sayıda öğrenci çeşitli cezalarla ya okuldan uzaklaştırdı ya da ilişiği kesildi.
 
‘DUVAR ÇÖZÜM DEĞİL, KUTUPLAŞMA YARATIYOR'
Yaşananların ardından bu yıl yemekhane ortasına yapılan duvara öğrencilerden tepki var. Antropoloji 2. Sınıf Öğrencisi Melisa Yağcı, “Arka kantinden yemekhaneye giren ülkücülerin orta bahçe öğrencilerini görmemesi için yapılmış bir çözüm olarak düşünülmüş. Duvarın olması ayrı düşüncedeki öğrencileri kışkırtıyor ve kutuplaşmalarına sebep oluyor” dedi. Durumun yemekhane çalışanları için de bir zorluk olduğunu söyleyen Yağcı, 'orta kantin' ve 'arka kantin' çatışmasının farklı alanlara yayıldığını ve bunun yakında sınıflarda da başlayacağını ifade etti. 
Editör: Wan Haber