AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin eğitim öğretime başlaması ile birlikte ilçeye 5 bin yeni öğrenci daha geleceğini kaydetti.
Yurttaş, "Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin, Salihli Kaymakamlığı, Sivil toplum kuruluşlarının ve yardımsever halkımızın desteği ile bu yola çıkıldı. Öncelikle Celal Bayar Üniversitesi rektörlüğü ve senatosu ile görüşülerek fakülte hakkında destek istendi. Hazırlanan proje üniversite tarafından revize edilerek, zemin iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Zemin iyileştirmesi için 260 bin lira civarında harcama yapıldı. 8 bin metre kare kapalı alan ve 4 1 yani, beş katlı bir bina yapımına karar verildi. Kaba binası ihale edildi. Temmuz 2013 tarihine kadar kaba binanın bitirilmesi planlanmaktadır" açıklamasını yaptı.

5 BÖLÜM AÇILACAK
Yurttaş, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde, Bilgi ve Belge Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Siyaset ve Yönetim Bilimleri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Yerinden Yönetim ve Yerel Yönetimler olma üzere 5 bölüm açılacağını ifade etti. Yurttaş, "Salihli Meslek Yüksek Okulu'nda şuan 8 bölümde 2 bin 600 öğrenci eğitim görmektedir. Fakülte tam faaliyete geçtiğinde 5 bin öğrencinin gelmesi öngörülmektedir. Kısacası Salihli'de toplam 7 bin 500 8 bin öğrenciye ulaşılacağı öngörülmüştür" dedi.
Yurttaş son olarak, "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin ana hedefi, dünya standartlarında nitelikli eğitim vermek, öğrencileri uzmanlaşmaya yönlendirmek ve öğrencilerin kendi alanlarına ve toplum sorunlarına farklı açılardan bakabilmelerini sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda, Fakülte'mizin bütün bölümlerindeki gençlere, akademik bilginin yanı sıra, durmaksızın yeniliklerle karşımıza çıkan rekabetçi bir dünyada başarılı olabilmeleri için akılcı ve aksiyoner yeteneklerin kazandırılması planlanmıştır" diye konuştu.
(ES-ERG-Y)

06.02.2013 13:46:03 TSI

Editör: Wan Haber