Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bugün evimdeyim, yuvamdayım. En küçük ailede bile zaman zaman sorunlar çıkabilir" dedi.
Başkan Fakıbaba, Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) tarafından düzenlenen "Büyükşehirli olmak" isimli panele katılmak için Manisa'ya geldi. AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret eden Fakıbaba, İl Başkan Yardımcısı Sait Başbelen ve partililer tarafından karşılandı. Başkan Fakıbaba, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nın yeni il binasını gezdi. Burada gazetecilere açıklama yapan Fakıbaba, "2014 yerel seçimlerinde 13 yeni il büyükşehir oluyor. Böylece Türkiye'de büyükşehir olan illerin sayısı 29'a yükseliyor. Biz de Şanlıurfa olarak aynı Manisa gibi hazırlıklarımıza başladık. Bu yasanın en büyük kazanımı imar bütünlüğünü sağlayacak olmasıdır. Başkanlar daha rahat çalışacaklar. Bu işin sonunda şehirler vizyon açısından çok güzel bir görünüme kavuşacak" dedi.
Kendisine 2009 yerel seçimlerinde AK Parti ile arasında yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Fakıbaba, "O gün için benim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir yanlışım olmadı. O günler çok geride kaldı. Bugün evimdeyim, yuvamdayım. En küçük ailede bile zaman zaman sorunlar çıkabilir. Bunları büyütmemek gerekir. Ama bugün için önümüzdeki seçimlerde Başbakanımız 'aday olma derse o zaman aday olmam" dedi.
Başkan Ahmet Eşref Fakıbaba, daha sonra Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz'ı ziyaret etti. Başkan Solmaz, Fakıbaba gibi bir belediye başkanının tekrar AK Parti çatısı altına girmesinin kendileri için bir şans olduğunu söyledi. Manisa için Şanlıurfa'nın önemli bir yer olduğunu belirten Solmaz, "Bu iki kent birbirinin kader ortağıdır. Her ikisi de yeni seçimlerde büyükşehir olacak" dedi.
(YB-ÖND-Eİ-Y)

13.02.2013 18:54:57 TSI

Editör: Wan Haber