Faik Oktay SÖZER, 1976 yılında Trabzon’da doğdu. Aslen Rize’nin Çayeli İlçesindendir. İlk ve orta öğretimini Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulu’nda, Lise eğitimini ise Çayeli Lisesi’nde tamamlamıştır.

1996 yılında Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü’nde Lisans öğrenimine başlamış ve 2000 yılında öğrenimini tamamlayarak mezun olmuştur. Atatürk Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlamış olup; İstanbul Medipol Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.

İş hayatına Gümrük Müşavirliğinde başlayan Sayın SÖZER, bir süre Maliye Bakanlığında uzmanlık yaptıktan sonra 2004 yılında İçişleri Bakanlığında Kaymakam olarak göreve başladı. İngiltere’nin Exeter Üniversitesinde eğitimini tamamladıktan sonra TODAİE’ de kamu diplomasisi kursuna katılıp diploma alan Sayın SÖZER; Rize Hemşin, Giresun Kesap, Trabzon Düzkoy, Artvin Murgul, Erzurum İspir ve İzmir Kınık İlçelerinde görev yaptıktan sonra 01.12.2016 tarih ve 2016/861 Sayılı Müşterek Kararname ile Bursa’nın Mudanya ilçesine atanmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Sayın Faik Oktay SÖZER, İngilizce bilmektedir.

Editör: Wan Haber