İzmir'in Bornova İlçesindeki bir taşıt fabrikasında çalışan ve maaşlarını alamayan yaklaşık 1500 işçi, eylem için gittikleri Ankara öncesi Balıkesir'de de basın açıklaması yaptı.
Balıkesir'e otobüslerle gelen ve yaklaşık 800 kişilik bir grupla eylem yapan işçiler, haklarını aradılar. Atatürk Stadının önüne otobüslerle gelen grup, şehir merkezinde TÜİK binası önünde toplandı. Türk Metal İş Sendikası Balıkesir Şubesinin de destek verdiği eylemde konuşan Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, fabrika çalışanlarının 2012 yılında başlayan sıkıntılarını çok iyi bildiklerini ifade etti. İşçilerin haklı mücadeleleri için Balıkesir'de bir araya geldiklerini söyleyen Demirer, "Bu haklı ve onurlu mücadelemizde yılgınlık yok, direniş var. Allah sonunu muvaffak etsin inşallah" dedi.
Türk Metal İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım ise yaptığı basın açıklamasında Balıkesir'de olmaktan mutlu olduklarını ve Manisa'dan geldikleri Balıkesir'de bir gün konaklayacaklarını söyledi. "Bir Egeli ve İzmir'li olarak 23 yıllık dava arkadaşlarımla beraber Balıkesir'de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Hepinizin bildiği üzere yaklaşık son 10 aydan bu yana Türkiye'de stratejik önemi olan bir işletmede çalışan insanların sorununa çözüm bulmak adına hep uzlaşmadan ve müzakereden yana olduk. Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik özel olarak geliştirilmiş araçların, Milli Savunma Bakanlığına özel olarak geliştirilen araçların gün itibari ile üretimi durdu. Biz Türkiye'nin maddi ve manevi değerleri stratejik önemi olan yüzde 100 Türk sermayesi ile çalışan bu iş yerinin tekrar eski günlerine dönmesi ve tüm dünyaya ekmek, aş vermek, nitelikli araç üretmesini ve yine dünya kulvarında Türkiye'yi temsil etmesini istiyoruz. Türkiye'nin değerlerine hem sendikalar hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sahip çıkacağız."
Dün Manisa'dan yola çıktıklarını ve bugün de Balıkesir'de toplandıklarını söyleyen Türk Metal İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, kamuoyunda gündem oluşturmak adına yarın Bursa, öbür gün Kocaeli ve Cuma günü de İstanbul'da olacaklarını belirtti. 800 kişilik grup daha sonra tekrar otobüslere binerek Balıkesir'de konaklayacakları yere hareket ettiler.
(TS-YU)

19.02.2013 17:50:20 TSI

Editör: Wan Haber