Türkiye'de nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda Erzurum faal 9 bin 700 lisanslı sporcu sayısı ile ülkede ilk sıraya yükseldi. Erzurum 36 bin 260 lisanslı, 19 bin 150 kartlı sporcu sayısı ile de genel sıralamada dördüncü sırada yer aldı.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne futbol dışında kayıtlı 49 spor branşında lisanslı va faal sporcu sayılarındaki veriler açıklandı. 135 kulüpte faal olarak 9 bin 700 sporcu, spor yaparken, toplamda lisanslı sporcu sayısı 36 bin 260'a yükseldi. Erzurum'da kartlı olarak yaz spor okulları, "Koşabiliyorken Koş", "Obezite İle Mücadelede Bende Varım" ve Engelliler için hazırlanan projelerde de 19 bin 150 sporcu bulunuyor. Erzurum, nüfus yoğunluğu bakımından 9 bin 700 faal sporcu sayısı ile Ocak ayında Türkiye'de birinci sırada yer aldı. Erzurum 36 bin 260 lisanslı sponcu sayısı ile de genel sıralamada dördüncü sırada yer aldı. Ocak ayında genel sıralamada İstanbul ilk sırada yer alırken, Ankara ikinci, İzmir üçüncü Erzurum ise dördürcü oldu. Erzurum'un faal lisanslı sporcu sayısından Ocak ayında ilk sıraya yerleşmesi, spor camiasında büyük bir sevinç yaşattı.
ÇİNTİMAR: BU BAŞARI EKİP RUHUNUN ESERİDİR
Türkiye'de nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda Erzurum'un 9 bin 700 faal lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye'de ilk sırada bulunması ve 36 bin toplam lisanslı, 19 bin 150 kartlı sporcu sayısı ile de genel sıralamada dördüncü sırada yer alması takdir topladı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, elde edilen başarının takdire şayan olduğunu belirterek, bu başarının ekip ruhu ile çalışmaktan kaynaklandığını belirterek, sicil lisans sevrisi çalışanlarına ve diğer görevlilere teşekkür etti. Çintimar, "Türkiye'de nüfus yoğunluğu bakımından 9 bin 700 faal lisanslı sporcu sayısı ile ilk sırada olmamız bizim için gurur kaynağı genel sıralamada ise İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin arkasında dördüncü sırada yer alıyoruz. Bu çalışmalarla gurur duyuyoruz. Amacımız Erzurum'da faal lisanslı sporcu sayısını daha üst seviyelere çıkartmak bunun için çalışıyoruz. Amacımız şehrin yüzde 25'ine spor yaptırmak ve sporu tüm halkımıza sevdirmektir" dedi.
(AA-AA-Y)

16.01.2013 15:28:47 TSI

Editör: Wan Haber